Hva er Kløvertur?☘

 

Det er alltid hyggeligere å gjøre ting sammen! Vi vet at det å bevege seg og være ute, spesielt når vi gjør det sammen med andre mennesker, kan gi glede og bedre helse. Samtidig vet vi at dørstokkmila er lang for mange, og at ikke alle kjenner til de mulighetene og tilbudene som finnes i nærheten.

I Oslo Sanitetsforenings turgruppe Kløvertur samles en gruppe mennesker annenhver uke og går turer sammen i Oslo og omegn. Kløvertur er et gratis lavterskeltilbud. Vår frivillige turleder Tona leder en turgruppe som samler menn og kvinner i alle aldre til hyggelig samvær med andre hvor man kan opplevd gleden av fysisk aktivitet og fellesskap.

Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter daglig fysisk aktivitet for voksne, og frisk luft og trening har en rekke positive helsemessige effekter, inkludert bedre fysisk og psykisk helse, økt overskudd, bedre livskvalitet, hukommelse og søvnkvalitet. I tillegg er det å gå på tur i en sosial setting med å forebygger ensomhet og isolasjon.

Deltakerne i Kløvertur får utforsket sitt nærområde, blir kjent med andre, og får et større sosialt nettverk. De fleste kjenner ikke hverandre fra før, men praten går livlig fra første øyeblikk. Mange har opplevd å bli gode turvenner gjennom Kløvertur.

Kløverturene har 3 nivåer:

☘️ = Lett tur
☘️☘️= Middels tur
☘️☘️☘️ = Krevende tur

Oversikt over kommende turer:

 

Klovertur bannere 4

Møt våren på Bygdøy!
Bygdøy er en fantastisk turdestinasjon og et populært utfartsmål for både lokalbefolkning og turister. Med sin vakre natur, historiske steder og flotte strender, er det et ideelt sted å tilbringe en vårdag utendørs. Vi går kyststien og på turvei til Bygdøy Sjøbad, Paradisbukta og Huk.
Ta med niste.
Varighet: ca 2-3 timer
Vanskelighetsgrad: Middels ☘️☘️
Møtested ute ved Skøyen stasjon. Buss 20, 31, trikk 13  eller tog, klokka 12
Påmelding gjøres ved å sende en SMS til turleder Tona på nummer  951 30 504
50

Bli med på skogstur fra Vettakollen til Bånntjern og Sognsvann!

Oppdag skjønnheten i Oslo’s natur med denne herlige skogsturen. Vi vil utforske stier og skogsområder, og nyte den friske luften og vakre omgivelsene. Turen tar omtrent 2 timer og passer for de fleste nivåer. Ta med en deilig niste for å nyte underveis!

Varighet: ca 2 timer

Vanskelighetsgrad: Middels ☘️☘️

Møtested: Vettakollen T-bane stasjon kl. 12 T-bane linje 1

For å melde deg på, vennligst send en SMS til turleder Tona på nummer 951 30 504.

51

Utforsk historien og kulturen i Bydel St. Hanshaugen!

Bli med på en spennende tur gjennom Bydel St. Hanshaugen, hvor vi vil besøke noen av de mest interessante og vakre stedene området har å by på. Vi starter ved Vår Frelsers Gravlund, fortsetter til den vakre Gamle Aker kirke, og tar deretter en spasertur gjennom de sjarmerende gatene i Telthusbakken. Turen avsluttes med en avslappende tur langs Akerselva til Grønland.

Husk å ta med en niste for å nyte underveis!

Varighet: ca 2-3 timer
Vanskelighetsgrad: Middels ☘️☘️
Møtested: St. Hanshaugen busstopp kl. 12 Buss 37
Påmelding gjøres ved å sende en SMS til turleder Tona på nummer  951 30 504
52

Utforsk Østensjøvannet på denne herlige turen rundt vannet!

Bli med oss på en avslappende tur langs Østensjøvannet, hvor vi vil vandre langs turveiene og nyte den vakre naturen og fuglelivet som omgir oss. Denne turen tar omtrent 2 timer og er egnet for alle nivåer av turgåere. Husk å ta med en niste for å nyte underveis!

Varighet: ca 2 timer
Vanskelighetsgrad: Middels ☘️☘️
Møtested: Skøyenåsen T-bane stasjon kl. 12 T-bane linje 3
Påmelding gjøres ved å sende en SMS til turleder Tona på nummer  951 30 504

Klovertur bannere 5

Opplev naturen fra Voksen Skog til Bogstad Gård!

Bli med på en herlig tur gjennom Voksen Skog, hvor vi vil utforske stier og turveier som tar oss til Strømsdammen, Strømsbråtan og til slutt til den vakre Bogstad Gård. Denne turen vil gi deg muligheten til å oppleve den vakre skogen, og kanskje til og med ta en forfriskende dukkert underveis. Vi holder øynene åpne for dyreliv på veien!

Varighet: ca 2-3 timer
Vanskelighetsgrad: Middels ☘️☘️

Møtested: Voksen Skog (siste holdeplass) kl. 12 Buss 45 fra Majorstua eller buss 42 fra Tjuvholmen
Påmelding gjøres ved å sende en SMS til turleder Tona på nummer  951 30 504
Blog Posts
Sider
Categories
Monthly