Hva er Kløvertur?☘

 

1

 

Det er alltid hyggeligere å gjøre ting sammen! Vi vet at det å bevege seg og være ute, spesielt når vi gjør det sammen med andre mennesker, kan gi glede og bedre helse. Samtidig vet vi at dørstokkmila er lang for mange, og at ikke alle kjenner til de mulighetene og tilbudene som finnes i nærheten.

I Oslo Sanitetsforenings turgruppe Kløvertur samles en gruppe mennesker annenhver uke og går turer sammen i Oslo og omegn. Kløvertur er et gratis lavterskeltilbud. Våre frivillige turledere Tona og Kristin leder en turgruppe som samler menn og kvinner i alle aldre til hyggelig samvær med andre hvor man kan opplevd gleden av fysisk aktivitet og fellesskap.

Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter daglig fysisk aktivitet for voksne, og frisk luft og trening har en rekke positive helsemessige effekter, inkludert bedre fysisk og psykisk helse, økt overskudd, bedre livskvalitet, hukommelse og søvnkvalitet. I tillegg er det å gå på tur i en sosial setting med å forebygger ensomhet og isolasjon.

Deltakerne i Kløvertur får utforsket sitt nærområde, blir kjent med andre, og får et større sosialt nettverk. De fleste kjenner ikke hverandre fra før, men praten går livlig fra første øyeblikk. Mange har opplevd å bli gode turvenner gjennom Kløvertur.

 

 

 

Kløverturene har 3 nivåer:

☘️ = Lett tur
☘️☘️= Middels tur
☘️☘️☘️ = Krevende tur

 

 

 

Oversikt over kommende turer:

 

Klovertur 1Bli med oss denne torsdagen når vi besøker 22. juli-senteret, et sted med formål å dele kunnskap om terrorangrepet som fant sted i Regjeringskvartalet og på Utøya den 22. juli 2011.
Vi får omvisning av senteret kl. 11:45. Ved starten av omvisningen vil vi få en innføring i hendelsesforløpet, målet og motivet til terroristen. Dette vil gi oss en nødvendig kontekst før vi selvstendig vandrer gjennom utstillingen, som visuelt fremstiller denne historien.

Vi ser frem til en givende opplevelse og felles læring.

Varighet: ca 1,5 timer
Vanskelighetsgrad: Enkel
Vi møtes på 22-juli senteret kl. 11:30.
Adresse: Teatergata 10. Du kan ta buss 37, 33 og 70 eller trikk 11, 17 og 18.
Påmelding gjøres ved å sende en SMS til turleder Kristin på nummer 932 56 965

OBS:Det er ikke tillatt å ta med seg store bager, kofferter o.l. inn på senteret. Ikke ta med mer bagasje enn du kan være med deg.

 

 

 

Klovertur 17
Vi starter i Voksen Skog, som er omgitt av frodige trær og stier.

Deretter leder veien oss til Strømsdammen, et idyllisk sted kjent for bading, fisking, båltenning og padleturer med kano eller kajakk. Uansett årstid blir dette friluftsområdet godt brukt og verdsatt.

Fra Strømsdammen går vi mot vår siste destinasjon, den vakre Bogstad Gård. Denne historiske herregården, en gang hjemmet til statsminister Peder Anker, grev Hermann Wedel Jarlsberg og grevinne Karen Wedel Jarlsberg. Gården ligger i et landskap som minner om en engelsk hage. Inne i området finner vi en besøksgård med kuer, sauer, griser, geiter, høns og kaniner – et sted som passer for både store og små.

Varighet: ca 2 timer
Vanskelighetsgrad: Enkel☘️
Vi møtes på Voksen Skog bussholdeplass kl 12.  Buss 42 eller 45.
Påmelding gjøres ved å sende en SMS til turleder Tona på nummer  951 30 504

 

 

Hjelp oss å bli bedre:
Vi ønsker å gjøre våre Kløverturer enda bedre, og trenger din hjelp! Derfor vi har laget en kort spørreundersøkelse for å forstå dine behov og preferanser bedre. Alle svarene er anonyme og vil bli brukt til å gjøre våre arrangementer mer tilpasset for alle. Du kan delta i spørreundersøkelsen  ved å trykke her.

 

 

 

Tidligere Kløverturer:

 

Søndag 26. november: Kløvertur til Nordmarka

Klovertur

Søndag 12.november: Kløvertur til Ekeberg
Klovertur 15 1

Søndag 29.oktober: Kløvertur til Tøyen

Klovertur 11

Søndag 15. oktober: Kløvertur til Frognerseteren

Klovertur 10

 

Torsdag 12. oktober: Kløvertur til Svenskemuren

Klovertur 14

Søndag 1. oktober: Kløvertur til St. Hanshaugen
Klovertur 8 1

Torsdag 21.september: Kløvertur til Holmendammen

Klovertur 13

 

Søndag 17.september: Kløvertur til Sognsvann

Klovertur 9

 

Torsdag 7. september: Kløvertur lang Alnaelva

Klovertur 7 sept

 

Søndag 3. september: Kløvertur til Gamle Oslo

Klovertur 7

Blog Posts
Sider
Categories
Monthly