Til frivillige 1280x600 artikkelvisning fullbredde 2022 tekst 1280x500 1

Bli ukas høydepunkt som familiekontakt

I takt med det nye året ønsker Home-Start Familiekontakten å invitere deg til kurs.

Home-Start Familiekontakten er et støtteprogram for familier som står overfor både store og små utfordringer i hverdagen. Våre frivillige familiekontakter besøker småbarnsfamilier med minst ett barn under skolealder, og dedikerer 2-4 timer i uken for å gi støtte og avlastning. Familiekontakter besøker familier i bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Vestre Aker, og er i kobling med en familie i ca 6 måneder.

Alle nye frivillige som ønsker å gi en innsats som familiekontakt, må gjennomføre et refleksjonskurs. Dette sikrer at du som frivillig føler deg trygg i rollen og har den nødvendige kunnskapen, samtidig som familiene vi støtter føler seg ivaretatt.

Vi ser etter deg som har tid til overs og som har lyst til å gjøre frivillig arbeid i en barnefamilie. En familie som trenger litt oppmuntring, avlastning og støtte i hverdagen. Vi ønsker både damer og menn. Du har egne barn eller har erfaring med barn/unge. En frivillig familiekontakt må levere politiattest, og signerer en taushetserklæring.

Kurset er ledet av Ellen Margrethe og Anette Skaga, som er koordinatorer i HSF.

Kurset strekker seg over 6 kvelder, og gir deltakerne muligheten til å utforske ulike aspekter ved familiedynamikk og bygge et fellesskap med likesinnede. Etter fullført kurs vil du motta et kursbevis. Det kan også være verdifullt å vise frem for potensielle arbeidsgivere eller organisasjoner du ønsker å engasjere deg i. Som frivillig familiekontakt får du også være med på temakvelder og sosiale sammenkomster gjennom året i et raust og fint fellesskap.

For praktisk informasjon og kurprogram, trykk på filen nedenfor («HSF kurs vinter 2024»).

HSF kurs vinter 2024

Ta kontakt for spørsmål eller påmelding til koordinator Ellen Margrethe på mail ellen.margrethe@osf.no eller på telefon 908 32 147