Ved å være frivillig som gruppeleder i Sisterhood får du mulighet til å gjøre en forskjell for unge jenter, samt bli en del av et prosjekt som jobber for å gi jenter en møteplass og et pusterom for å være seg selv.

Sisterhood hovedbilde 1

Unge jenter trenger et fristed fra omverdens press og forventninger, der de i fellesskap med jevnaldrende kan finne trygghet til å være seg selv. Norske Kvinners Sanitetsforening har derfor etablert «Sisterhood – nettverksgrupper for unge jenter».

Sisterhood er et tilbud for jenter på 8. trinn ved Ris, Majorstuen, Midtstuen og Hovseter ungdomsskole.

Oslo Sanitetsforening har som mål at Sisterhood skal være med på å styrke jentenes selvtillit og selvfølelse, utvikle gode venninnerelasjoner og gi en opplevelse av mestring, og vennskap og respekt for hverandre. Her kan jentene få være akkurat den de er, stille spørsmål om vanskelige tema, og få ekte og ærlige svar.

En fast gruppe møtes ukentlig, bestående av 10-12 jenter, gjennom et helt skoleår. Gruppene ledes av våre frivillige og kvalifiserte gruppeledere, som følger Sisterhood-metodikken.

I våre Sisterhood-grupper snakkes det om ting som opptar jentene, som vennskap, kjærlighet og sex, nettvett, grensesetting, mobbing, fordommer og fremtid, og ulike tema som kan være flaut for jentene å snakke om hjemme eller med andre voksenpersoner. Gode diskusjoner, utveksling av erfaringer og personlige historier styrker jentenes holdninger og skaper ofte tankevekkere som de tar med seg videre.

Sisterhood tilbyr også ulike aktiviteter og opplevelser, som blant annet kino, hjemme-SPA, selvforsvar, yoga, matlaging, keramikkverksted, maling og teatersport. Sisterhood-jentegruppe er et lavterskeltilbud for alle jenter som ønsker å være med i en jentegruppe, uavhengig av bakgrunn, samfunnslag eller kultur.

Hvem kan bli frivillig gruppeleder i en Sisterhood-gruppe?

Vi ser etter deg som er ung voksen, er flink til å se de rundt deg og har tid og lyst til å engasjere deg med ungdom. For å bli gruppeleder må du kunne vise frem begrenset politiattest.

Alle nye frivillige får kurs og veiledning, og følges opp av en koordinator.

Jentegruppen holdes ca. to timer i uken gjennom et skoleår, så du bør ha kapasiteten til å delta ca. 2 ganger i måneden. I tillegg hører det med litt forarbeid og etterarbeid.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med oss på:

Epost:oslo.sanitetsforening@osf.no  / Telefon:  23 22 21 10