Jentegruppa «Sisterhood»

Bannere til nettsiden 5

Helt siden 2012 har OSF drevet «Sisterhood» – et gratis tilbud for ungdomsskolejenter i nærmiljøet. På Sisterhood møtes en fast gruppe jenter ukentlig og har det hyggelig sammen. Her snakker vi om ting som opptar jentene, og tar tak i hva det vil si å være tenåringsjente i dag. I disse dager etableres også et Sisterhood tilbud på Kvinnehelsehuset, for jenter over 18 år. 

Vi har som mål at Sisterhood skal være med på å styrke jentenes selvtillit og selvfølelse. Hos oss har vi et spesielt fokus på mestring, vennskap og respekt for hverandre. Sisterhood er et fristed fra omverdens press og forventninger. Vi jobber for å skape en avslappet atmosfære, der alle skal få være akkurat den man er. På Sisterhood hyller vi særegenheter – både på  innsiden og utsiden.

Sisterhood-jentene møtes en ettermiddag i uka på vårt herlige jenterom. Vennskap, fordommer, fremtid og forelskelse er blant flere temaer som blir tatt opp når jentene møtes. Vi tar også med oss jentene på ulike aktiviteter og opplevelser, som blant annet yoga, matlaging, keramikkverksted, maling og teatersport. Jentegruppen dannes i september, og følges gjennom et skoleår.

Sisterhood i Solskinnsveien

Sisterhood i Solskinnsveien er et gratis tilbud for jenter på 8. trinn. Vår jentegruppe består av en fast gjeng på 8-12 jenter som møtes en gang i uka gjennom skoleåret.

På starten av hvert skoleår besøker vi skolene i nærmiljøet for å rekruttere jenter til årets gruppe. Vi invitere alle 8. klassejenter til Sisterhood Kickoff, hvor vi har muligheten til å bedre kjent, snakke om hva sisterhood er, og hva vi skal gjøre i gruppa.

Vi holder til i Oslo Sanitetsforenings lokaler i Solskinnsveien 12 på Smestad.

Sisterhood på Kvinnehelsehuset

Til høsten skal vi starte opp en helt ny Sisterhoodgruppe på det nyåpna Kvinnehelsehuset på Tøyen. Gruppen vil være for jenter over 18 år. Mer informasjon kommer.

Ønsker du mer informasjon?

Ta kontakt med koordinator for Sisterhood i Oslo Sanitetsforening på anette.skaga@osf.no eller 23 22 21 10