305194429 5456577604423073 9114304551920276723 n

Tilbud for flyktninger

Oslo Sanitetsforening har siden mai 2022 åpnet dørene for flyktninger fra Ukraina. Og i løpet av sommeren 2022 utviklet vi en rekke tilbud for ukrainerne i vår forening. Tilbudene har blitt godt formet til noe som passer mange interesserte gjester i ulike aldre, og sammen har de funnet felles aktiviteter som ønskes av gjestene.

Åpent Treff:

  • Mandager, 16.30-18.30
  • Solskinnsveien 12, Smestad

Gratis, åpent tilbud for ukrainske flytninger. Målet er først og fremst å skape en trygg og sosial møteplass, hvor man kan dele erfaringer og opplevelser, og få veiledning til å nagivere ett nytt samfunn. Det er også et fokus på integrering, og å bli kjent med norsk kultur og samfunn, sosiale normer m.m.

På treffene pleier vi å lage norsk og ukrainsk mat (som bl.a. blomkålsuppe og fårikål, varenikii og borsch), ha samtaler f.eks. om hvordan vi feirer ulike høytidene, innføring i typiske norske idretter, ha quiz, eller se film med relevans til Norge/Skandinavia m.m. Vi vil alltid servere et måltid og snacks.

Vi tilbyr barnepass til deltakere med barn.

Inviter gjerne med deg noen og bekreft til meg hvor mange dere blir før mandag (benedikte@osf.no). Ta T-banen til stasjonen Smestad med linje 2 og 3. Derfra er det 10 minutter å gå til huset.

OBS: Vi har ikke individuell veiledning, vi veileder ikke for eksempel i juridiske spørsmål, men vi inviterer til et sosial og trygt treffsted der vi kan tilby barnevakt og andre aktiviteter.

Språktrening

  • Mandager, 18.30-20.00
  • Solskinnsveien 12, Smestad

Etter treffene på mandager kan de som ønsker delta på språktrening. Det er også mulig å kun delta på språktrening. 

Strikkegruppe

  • Onsdager, 16.00-18.00 
  • Solskinnsveien 12, Smestad

Strikkegruppen er lukket med 10 kvinner og de har blitt en tett knyttet gjeng.

Andre tilbud i Oslo Sanitetsforening

Vi oppmuntrer våre ukrainske venner til å delta på andre tilbud i vår forening:

Onsdagstreffen

OT forside

Onsdagstreffen er et gratis tilbud for alle kvinner som ønsker en sosial og hyggelig arena å gå til, bli kjent med andre kvinner og rett og slett bare ha det gøy. Onsdagstreffen skal være en hyggelig møteplass hvor vi snakker om aktuelle temaer, baker, spiller spill, hører på musikk, blir kjent med hverandre, ler og har en fin stund sammen.

Vi tilbyr barnevakt, slik at kvinner med barn også kan delta. Sjekk ut https://osf.no/onsdagstreffen/

Kløvertur

frivillighetens ar 2022

Oslo Sanitetsforenings turgruppe Kløvertur samles en gruppe mennesker hver uke og går turer sammen i Oslo og omegn. Kløvertur er et gratis lavterskeltilbud. Våre frivillige turledere Tona og Kristin leder en turgruppe som samler menn og kvinner i alle aldre til hyggelig samvær med andre hvor man kan opplevd gleden av fysisk aktivitet og fellesskap.

  • For: kvinner og menn i alle aldre
  • Når: annenhver torsdag og søndag fra ca. 12-14
  • Hvor: Oslo og omegn

Kløverturene har 3 nivåer:

2618 = Lett tur
26182618= Middels tur
261826182618 = Krevende tur

Du finner en fullstendig oversikt over kommende turer på osf.no/klovertur/ eller vår facebook side.