fastelavnklem nett mnk17

Fastelavnsris
Fastelavnsris har blitt solgt av Sanitetskvinnene siden 1946. Dette er også en av aktivitetene Norske Kvinners Sanitetsforening kanskje er mest kjent for, og som vi ønsker å bevare. I landets 650 lokalforeninger knyttes det fastelavnsris som bidrar til å finansiere forskning som gir livsviktig kunnskap om kvinners helse og gode tiltak i ditt lokalmiljø.

Hvert år inviterer OSF både medlemmer og frivillige til Solskinnsveien 12 for binding av ris.

 

Maiblomst
Maiblomsten har i lange tider vært et kjent vårmerke. Den har blitt solgt siden 1909, og er en av foreningens stolte tradisjoner. De første årene ble maiblomsten solgt for å skaffe penger til kampen mot tuberkulose. Etter 1945 var inntektene av salget viktige for gjenreisingen av folkehelsen. I dag går inntektene av salget til Sanitetskvinnenes arbeidsområder, både lokalt og nasjonalt, blant annet til forskning på kvinnehelse og arbeid for barn og unge.

Maiblomsten selges som krans og nål, i tillegg til bilblomst. Du kan kjøpe maiblomsten på våre medlemsmøter, eller ta kontakt med administrasjonen.maiblomst

Julemerker og julekalendere
I 1906 solgte Sanitetsforeningen sitt første julemerke. Det fantes ikke julekort før den tid, og julemerkene ble svært populære. Salget spredte seg til store deler av verden. Det ble store inntekter av julemerkene og pengene ble blant annet brukt til bygge små hytter på Ekeberg for familier som var smittet av tuberkulose. Forskjellige kunstnere har levert tegninger til merkene, som har brakt tankene hen på jul. Etterhvert ble det også laget nydelige julekalendere, som selger godt den dag i dag. I dag går salget til forskning på kvinnesykdommer.

Støtt foreningens frivillige arbeid og kjøp fine julemerker eller julekalendere. Ved å bruke merkene på juleposten eller kjøpe en kalender, støtter du aktuelle prosjekter for folkehelsen. Julemerker og julekalendere selges av OSF på foreningens møter i november og desember. Du kan også ta kontakt med administrasjonen og få tilsendt dette i posten.

IMG 0426