Vil du bli familiekontakt?

Bidra til å skape magiske hverdagsøyeblikk i en småbarnsfamilie. Home-Start Familiekontakten er et familiestøtteprogram hvor frivillige besøker småbarnsfamilier 2-4 timer i uken. Fra høsten trenger vi flere frivillige familiekontakter. Vil du bidra til å gjøre hverdagen til en småbarnsfamilie litt enklere?

Familiekontakter (frivillige) besøker familier i bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Vestre Aker. Oppdraget skal bidra til å styrke familien gjennom å fokusere på familiens ressurser. Oppgavene til familiekontakten kan være leksehjelp, gode samtaler, trilletur med babyer, lek og aktiviteter med barn, hjelp til stell og mye annet. Det er familien som bestemmer hva de trenger hjelp til. Familiekontakten gjør ikke husarbeid.

Til frivillige 1280x600 artikkelvisning fullbredde 2022 tekst 1280x500 1

Oslo Sanitetsforening har siden 2002 koordinert arbeidet med Home-Start i tilhørende bydeler. De frivillige Familiekontaktene gir tilbakemelding på at arbeidet er svært givende:

«Å være familiekontakt i Home-Start har beriket mitt liv med nye og fine vennskap, samt den gode følelsen av glede ved å kunne gjøre en forskjell. Jeg gleder meg til hver onsdag når jeg treffer min lille familie, og det vet jeg at jeg ikke er alene om.» – Marianne Holm Jensen, Familiekontakt i Home-Start.

Som familiekontakt får du:

  • Leke med barn
  • Delta i meningsfylt aktivitet
  • Hjelpe noen som trenger det
  • Veiledning og oppfølging
  • Tilbud om spennende temakvelder
  • Bli kjent med andre frivillige
  • Sitat fra familiekontakt: «Vi får mer enn vi gir»

Om du har noe ekstra tid i løpet av en uke, så kan din tid ha enorm betydning for en småbarnsfamilie. Sannsynligheten for at du også får mye glede tilbake er stor.

«Da barna flyttet hjemmefra syntes jeg det ble litt stusselig. Jeg husket hvordan det var å ha små barn å lengte etter å ha litt fri. Derfor meldte jeg meg på kurset til Home-Start og ble frivillig. Det er utrolig gøy å være sammen med et barn på deres premisser, ha god tid på lekeplassen, og bli kjent med familiene. Jeg synes det er deilig å føle meg nyttig og å gi noe tilbake til felleskapet i samfunnet som jeg selv har fått så mye fra. Dessuten er det superkoselig at Home-Start (OSF) tar så godt vare på oss frivillige med hyggelige arrangementer og diverse oppmerksomheter.» – Kristin Sæterdal, Familiekontakt i Home-Start.

Vi trenger frivillige til:

  • Familiekontakten går på ukentlige besøk hjem til familien, og er der 2-4 timer i uken. Oppdraget varer i ca. 6 måneder.
  • Gi støtte og avlastning til barnefamilier
  • Gjennomføre et 6 ukers kurs hvor vi treffes en dag i uken: Familiekontakten får et oppstartskurs på 6 temakvelder for å være best mulig forberedt. Koordinator holder tett kontakt med den frivillige og familien underveis.


Ønsker du å bli Familiekontakt i Home-Start?
 

Ta kontakt med en av våre koordinatorer i Oslo Sanitetsforening: