SAM 3249

Stor interesse for temaet «Vold i nære relasjoner»!

Det skortet ikke på interesse da Cecilie Lynum kom til Oslo Sanitetsforening for å  snakke om temaet » Vold i nære relasjoner». Stua var stappfull av folk, men alikevel musestille da Lynum tok ordet. Her ville det lyttes.

Temaet er alvorlig og komplisert.  For noen er det et ukjent tema, for andre vet de akkurat hva Lynum prater om. Men alle er der for å lytte, kanskje for å forstå bedre, kanskje for å sette egne opplevelser i kontekst, kanskje for å få råd.

Lynum tar opp mange spørsmål. Hva er vold? Hva er mekanismene som ligger bak volden? Hvorfor er det så mange som blir i voldelige relasjoner? Hva er psykisk vold? Hvordan er det å anmelde vold, spesielt når det er en av det er din egen kjæreste, eller ditt eget barn kanskje, som utøver den? Mange spørsmål, mange svar og mange historier.

Og det å dele denne kunnskapen er det vi ønsker å fortsette å jobbe med i Oslo Sanitetsforening. At så mange kom på denne temakvelden tyder på at vi ikke er alene om å se viktigheten . Vårt hovedfokus i Oslo Sanitetsforening  er god kvinnehelse. Så hva annet kan vi gjøre enn å fortsette å sette lys på temaet og jobbe for at kvinner, menn og barn lever med trygge og gode relasjoner. Takk til Cecilie Lynum som kom og fortalte og ga av sin kunnskap. Det settes enorm pris på!

Og står du midt oppi det,  våg å snakk med noen. Ikke gå alene med det! Det kan være en venninne, en venn, et familiemedlem, eller for eksempel krisesenteret, hvor de er eksperter på dette og hvor de tilbyr  blant annet samtaler. Det er mange mennesker som vil være der og støtte deg!