sanitetensuke3 0

Sanitetens uke: Små grep redder liv

Sanitetskvinner over hele landet har denne uken stått sammen for å markere Sanitetens uke, og årets tema er : ‘Små grep redder liv’.

Sanitetskvinnene er en dedikert og samfunnsengasjert gjeng som kontinuerlig gir omsorg i kriser og jobber hardt for å forhindre at nye kriser oppstår. I pandemier har vi bidratt med vaksinering og støttet sårbare grupper i samfunnet. I naturkatastrofer, som vi så tragisk opplevde ved raset i Gjerdrum, har vi hjulpet slik at  hjelpemannskapene kan utføre sitt viktige arbeid. Våre frivillige dedikerer seg til å gi informasjon om førstehjelp og jobber forebyggende for å sikre at samfunnet er best mulig rustet for fremtiden. Våre omsorgsberedskapsgrupper har samarbeidsavtaler med kommunen for å sikre rask respons og god koordinering i nødsituasjoner.

Her er noen små grep du kan ta i din hverdag for deg og dine:

  • Sjekk røykvarsleren jevnlig! Halvparten av alle dødsbranner skjer i boliger uten fungerende røykvarsling. I Norge er 500.000 brannvarslere modne for utskiftning hvert år, og en halv million nordmenn sover hver natt uten fungerende røykvarsler (brennaktuelt.no).
    Røykvarsleren piper for å gi beskjed om å bytte batteri kun over en begrenset periode. Dette betyr at hvis du kommer til steder du ikke har vært på en stund, eksempelvis hytta, eller har vært bortreist over lengre tid, kan du ha gått glipp av pipingen! Husk å sjekke røykvarsleren jevnlig – det er den beste forsikringen mot brann du kan ha.
  • Er du, eller kjenner du noen som er hørselshemmet, talehemmet eller døv? Da kan man lett registrere seg hos nodsms.no for å kunne kontakte nødmeldesentralene direkte via SMS. For å unngå misbruk må alle som skal benytte tjenesten være registrert. Dette er en ny og trygg tjeneste for de som trenger øyeblikkelig hjelp
  • Ikke vent og se – ring 113!
    113.no får du tilgang til verdifull kunnskap om førstehjelp, hjerte-lunge redning og mye annen nyttig informasjon. 16. oktober markeres «Verdens hjerte- og lungeredningsdag». Da lanseres også en gratis digital nyhet som kan bidra til å redde flere liv. Et kurs som kan lastes ned på mobiltelefonen din, der kan du få viktig kunnskap.
  • Bruk refleks for å bli sett – husk at barn OG voksne skal være synlige i trafikken!
  • Sikre at du alltid har det du trenger hjemme for å klare deg i tre døgn. Les mer om hva dette kan inkludere her.

Vi ønsker å invitere deg til å bli med på dette viktige arbeidet! Bli medlem hos oss og bidra til å gjøre en forskjell i ditt lokalsamfunn.

I Oslo samles Sanitetskvinner lørdag 30. september på Jernbanetorget ved Tigeren fra klokken 11:00 til 14:00 for å dele informasjon om vårt arbeid. Hvis du ønsker å bidra eller har spørsmål, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss på e-post: post@osloobg.no.

Vi oppfordrer deg til å ta turen på lørdag og bli bedre kjent med oss!