iStock 000031353222Large

«Hurra for helsa» – et motstykke til dagens negative kroppsfokus

Det er et faktum! Dagens samfunn er enormt kroppsfokusert. Ja, vi befinner oss faktisk midt oppi et skjønnhetstyranni. Det har nå gått så langt at landets fremste aviser til stadighet velger å gjøre slanking og kropp til sine forsidesaker. Når sommeren nærmer seg, og landets kvinner og menn må kle av seg ullgenseren og ta frem badetøyet – ja, da dukker for eksempel overskrifter som «Litt hverdagslubben? Slik øker du forbrenningen» opp i butikkhyllene. Og vet du – det selger! Media har stor innflytelse på oss – større enn vi ønsker eller tør å innrømme.

Slanking og kroppsfokus er ikke et nytt fenomen. Fremveksten av internett og sosiale medier gjør derimot jaget etter den «perfekte kroppen» mer synlig og tilgjengelig for oss. Flere og flere legger for eksempel ut bilder av sinne sunne frokoster på Instagram. Magre jenter retusjerer sine egne kropper – fordi tynn ikke er tynn nok, og overalt møter man reklamer for produkter som det sies at vil gjøre oss slankere. Vi i OSF synes dette er urovekkende, og vil derfor invitere alle kvinner i alderen 20-30 år med på et kurs der vi skal ha fokus på hva som faktisk er bra for oss. Dette kurset heter «Hurra for helsa», og skal gå over 12 torsdagskvelder med to treff i måneden. I løpet av perioden august-februar skal vi innom seks ulike aktiviteter som alle vil gi bevegelsesglede, der i blant Body Balance, selvforsvar og tur i marka. Seks av kveldene vil dreie seg om ernæring. Sammen med en klinisk ernæringsfysiolog skal vi lære mer om hvordan maten påvirker oss. Vi skal få kunnskap om hva kroppen vår trenger, og vi skal lære oss å lage enkel, sunn og god hverdagsmat uten at det skal koste oss for mye – verken av tid eller penger. Hver av disse ernæringskveldene avsluttes med et felles måltid.

Enjoying seafood in restaurant

«Hurra for helsa» er helt gratis. Du kan melde deg på de kveldene som er interessante for deg. Program sendes alle som melder sin interesse. Vil du være med? Send en e-post til susanne.nygaard@osf.no eller ring 23 22 21 16.

Bli med på «Hurra for helsa» – og få 12 kvelder med positivt påfyll!