pexels photo 1574650

Et prosjekt blir til fast tiltak

Prosjektet Ressursvenner, som Oslo Sanitetsforening har drevet siden 2016, er per 1. juli blitt til fast tiltak under nytt navn; Ressursvenn. Dette er noe vi er meget glade for! Det betyr nemlig at vi kan fortsette å koble frivillige til voldsutsatte kvinner for å støtte dem i den vanskelige prosessen med å skape et nytt liv etter et brudd.

N.K.S. har gjort dette til et landsomfattende tiltak på grunn av suksessen i Oslo, det er også derfor vi skifter navn fra «Ressursvenner- guider til ny giv til «Ressursvenn» som er det nasjonale navnet. Dette prosjektet har gitt oss to nasjonale priser, noe vi er stolte av. Vi har hatt et meget godt samarbeid med Oslo krisesenter hele veien, noe som selvfølgelig har betydd mye for gjennomføringen av «Ressursvenn».

Siden oppstart av prosjektet har vi kurset cirka 125 frivillige, og cirka 85 voldsutsatte har fått seg en Ressursvenn. Koblingene har ledet til vennskap, tillit og støtte, som vi håper leder til at færre kvinner går tilbake til voldsutøver.

Kvinnen og den frivillige i en kobling møter hverandre flere ganger i måneden. Ressursvennen kan være en samtalepartner, en som gir mental støtte, men hun kan også hjelpe til med andre og ting som for eksempel å øve seg på norsk eller bli bedre kjent med Oslo.

For å bli frivillig må man gå et kurs, som er meget interessant og lærerikt og det går over 4 kvelder. Nytt kurs starter allerede 29. august, og vi har plass til flere!

Har du litt tid til overs som du ønsker å bruke på noe meningsfullt, er du velkommen til å ta kontakt med koordinator Goke Bressers på; goke.bressers@osf.no eller 915 62 366.