Marit Fastelavn 1

Marit Berg Øyrås om det å være familiekontakt

Marit Berg Øyrås er pensjonist og har 9 nydelige barnebarn som hun stiller opp for. Likevel tar Marit seg tid til å være frivillig og hjelpe barnefamilier som trenger det. Her kan du lese hva som gjør at Marit velger å være familiekontakt for OSF.

Når ble du familiekontakt?
Jeg gikk et spennende og interessant kurs hos dere i 2004 – og så begynte jeg rett etter kursets slutt.

Hva var det som gjorde at du ble frivillig?
Jeg ble pensjonist. Lest om HomeStart og tenkte at dette kunne jeg gjøre. Jeg er for rastløs til å bare være hjemme. Jeg må ut å treffe noen. Være aktiv.

Synes du at du bruker mye tid på det å være frivillig?
Nei, for noe tull! 2-4 timer i uken er lite synes jeg, og det er ofte besøkene mine varer lenger. Jeg synes ikke det tar mye tid.

Hva gir dette deg?
Noe som er helt klart er at du får mer en du gir. Det gir masse glede! Kan hjelpe noen som trenger det. Det å glede andre ved å gi av seg selv gir en herlig og god følelse.

Hvordan ser et helt vanlig treff ut?
Veldig variert. Noen ganger er det babysang, andre ganger er det trilleturer. Jeg har bare vært hos tvilling familier, og de har alle vært premature.

Hvem passer til å være frivillig?
Du må være åpen til sinns, glad i mennesker og spesielt barn. Du må ha lyst til å gjøre noe for andre – det er jo så koselig.
Du må sette deg inn i en annen familie, og du må ha forståelse for andre kulturer. Jeg gleder meg hver uke til å besøke familien – og noen av familiene har jeg fortsatt kontakt med.

OSF starter opp nytt kurs torsdag 30.august. Meld deg på – det er gratis og det gir så mye!