vreden med skjeden

De glemte underlivssykdommene

Onsdag 19. mai inviterer vi til digitalt medlemsmøte om de glemte underlivssykdommene. Det vil være foredrag ved Anne Lise Helgesen, som til daglig jobber som overlege på Vulvapoliklinkken ved Oslo Universitetssykehus. 

De siste ukene har det blitt skrevet flere saker i media om en av de glemte underlivssykdommene: endometriose. Sykdommen rammer så mye som én av ti kvinner på verdensbasis. Forrige uke skrev NRK om 21 år gamle Maria som skal inn i en kunstig overgangsalder i håp om å redusere plagene hun lever med som følge av endometriose. Norske Kvinners Sanitetsforening har lenge kjempet for at det skal opprettes et behandlingssenter for endometriose og lignende underlivssykdommer. Som NRK skriver er det per i dag ingen slike tilbud tilgjengelig i Norge, mens det til sammenligning er hele fire slike sentere i Sverige.

I den sammenheng gleder vi oss stort til å høre fra Anne Lise Helgesen på vårt digitale medlemsmøte. Hun forsker ved Nasjonalt senter for Kvinnehelseforskning og er leder for Vulvaforum. Gjennom sitt arbeid er hun en forkjemper for kvinner som sliter med glemte og tabubelagte underlivssykdommer. Du kan lese mer om arbeidet til Anne Lise Helgesen her.

Vi ser frem til et viktig og lærerikt medlemsmøte – dette vil du ikke gå glipp av!

Møtet finner sted på Zoom onsdag 19. mai, fra klokken 19.00.

Påmelding med epostadresse sendes til oslo.sanitetsforening@osf.no eller på telefon til 23 22 21 10. Link til møtet sendes ut noen dager før arrangementet.

Du kan også følge med på facebookarrangementet.