Vil du hjelpe oss skape et tilbud for flyktningene fra Ukraina?

Vil du hjelpe oss skape et tilbud for flyktningene fra Ukraina?

Black Help Ukraine Instagram Story

Vi er alle fortvilet over situasjonen i Ukraina, og mange ønsker å hjelpe flyktningene. Vi vet at de fleste som kommer til Norge er kvinner og barn, og at vi Sanitetskvinner – som Norges største og viktigste kvinneorganisasjon – har mye vi kan bidra med!

I Oslo Sanitetsforening jobber vi på spreng for å etablere en trygg møteplass for Ukrainerne i vårt foreningshus. Tilbakemeldingen vi får er at dagene på mottakene blir lange og ensformige. Vår tanke er at vi kan tilby et sted hvor Ukrainerne kan samles, drive med håndarbeid, matlaging, og hagearbeid, og hvor barna kan leke i hagen. På sikt vil vi også kunne tilby språktrening, råd for å komme inn på arbeidsmarkedet, navigering i lokalmiljøet og det norske samfunnet.

Før helgen la vi ut en forespørsel etter frivillige med ukrainsk og/eller russisk språk som kan hjelpe oss med å få i gang et tilbud for flyktningene. Vi er helt overveldet over responsen! I løpet av et par dager har vi fått over 20 frivillige, og stadig flere dukker opp.

Nå ser vi til dere, våre kjære medlemmer og frivillige. Få å få i gang et godt tilbud for flykningene trenger deres hjelp! Vi har behov for frivillige som kan hjelpe oss og koordinere tilbudet, som kan gi av sin tid og stille opp på treffene, leke med barna, bidra med å skaffe nødvendig utstyr, eller donere penger. Vi er helt sikre på at en forening med så mange engasjerte og ressurssterke medlemmer som vi har vil være stand til å komme sammen på en tid som dette.

Kan du hjelpe til? Vi holder et åpent møte for frivillige tirsdag 3. mai kl. 16:30-17:30 i Solskinnveien 12.  Det blir enkel servering.

Hvis du ønsker å delta kan du sende en epost til pamelding@osf.no innen 2. mai.

Hvis du ikke har mulighet til å delta på møtet, men allikevel ønsker å hjelpe kan du sende oss en epost oslo.sanitetsforening@osf.no og skrive hva du kunne tenke deg å bidra med.

OBS: for arbeid med barn krever vi politiattest.

Vi gleder oss til å høre fra dere!