Tanja Buans kloke avskjedsord

Det er fredag 19. desember. I Solskinnsveien 12 blomstrer julestjernene. Ute har det lagt seg et lett snødekke, og fra stuen kan man høre en jevn dur fra Ring 3. I vår blå sofa sitter vår kjære kollega Tanja Buan. I dag er det hennes aller siste dag som koordinator i Oslo Sanitetsforening før hun går av med pensjon. De som kjenner Tanja vet at dette er en kvinne som brenner for jobben sin.  I sitt arbeid med Kvinneprat på Tvers har hun skapt en uhøytidelig og inkluderende møteplass for utenlandske kvinner. Én ting er å få norskkurs – en annen ting er å ha arenaer der en kan øve på norskspråk sammen med andre. Sammen med de frivillige har Tanja hjulpet kvinner fra hele verden med å bli bedre kjent med Norge. Og gruppen vokser fra gang til gang. Hun har bistått dem i deres norskferdigheter, og gitt dem nyttig kunnskap om norsk tradisjon og kultur. Som koordinator for Home-Start Familiekontakten har hun fått gleden av å møte utrolig mange familier, og frivillige som gjerne vil stille opp for dem når livet er ekstra tøft. Tanja har uttalt at hun vil se verden igjennom mennesker. Og Home-Start Familiekontakten har vært en fantastisk mulighet til å gjøre nettopp dette.

Sju år har gått siden Tanja ble ansatt i OSF. På hennes siste dag har vi bedt henne om litt tid innimellom all pakkingen, for å gjøre et intervju med henne. Vi ville vite hvordan hun har opplevd å jobbe i foreningen – hva hun har verdsatt i jobben som koordinator, hva som står igjen som hennes beste minner og om hun eventuelt har et «gullkorn» å dele med oss alle på tampen. Tanja forteller blant annet at hun finner mye inspirasjon i de frivillige. Hun sier at når mennesker hjelper andre uten å forvente noen betaling – men av ren nestekjærlighet, så er det veldig inspirerende. Tanja mener at det som teller mest her i livet, er de vi omgås. Kanskje man mister noen underveis, venner eller partnere. «Men vi må ta vare på de som vi trives sammen med. Det er det viktigste!». Dette er noe vi alle sammen kan ta med oss inn i julen – at vi må huske å ta vare på hverandre.

Tanja har vært til stor inspirasjon og glede for så mange mennesker – både ansatte, medlemmer og frivillige. Vi ønsker å takke deg Tanja for alt du har gjort for OSF! Det har vært spennende og lærerikt å jobbe sammen med deg, og vi håper at vi får se mer til deg i tiden som kommer!

Les hele intervjuet med Tanja Buan i vårt neste Kløverblad, mars 2015.