maiblomst header

Støtt vårt arbeid for barn og unge – Kjøp en Maiblomst!

Sanitetsforeninger over hele landet er nå gang med salget av den tradisjonsrike maiblomsten. Blomsten kan du blant annet få kjøpt hos Oslo Sanitetsforening, som holder til i Solskinnsveien 12 på Smestad.

– Landet over sørger Sanitetskvinner for aktiviteter for barn som skolefrokoster, høytlesning for barn og drømmedager for barn som har det vanskelig. Når du kjøper Maiblomsten støtter du dette arbeidet, sier generalsekretær Grete Herlofson i Norske Kvinners Sanitetsforening.

Sanitetskvinnene har solgt maiblomsten siden 1909 og salget har skaffet over 200 millioner kroner til inntekt for nordmenns helse. Først var det tuberkulosen som skulle bekjempes, deretter måtte folkehelsen gjenreises etter andre verdenskrig. I dag går inntektene til arbeid for barn og unge rundt om i landets 650 lokale sanitetsforeninger.

Maiblomst2017 web

Maiblomsten kommer i fire utgaver: krans, nål, pin og blomst til å henge på bilen.

Til barn og unge

Kjøper du Maiblomsten støtter du Sanitetskvinnenes arbeid for barn og unge. Inntektene går til et bredt spekter av arbeid.

For å styrke barns språkutvikling og behov for voksenkontakt, tilbyr Sanitetskvinnene «Lesevenn» som er knyttet opp mot skolefritidsordningen eller det lokale biblioteket.

– Høytlesning fra en Sanitetskvinne gir trygg voksenkontakt, språktrening og kulturforståelse, sier Grete Herlofson.

I tillegg til å lese høyt for barn, gir frivillige Sanitetskvinner av sin tid og lager hjemmelaget skolefrokost, lærer bort håndarbeid og gir barn som har det vanskelig over tid en «drømmedag» med Min dag i dag.

>> Les mer om vårt arbeid for barn og unge her

Kjøp en maiblomst

Maiblomsten selges lokalt av frivillige sanitetskvinner. Overskuddet går direkte til vårt arbeid for barn og unge.

Maiblomsten kommer i fire utgaver: krans, nål, pin og bilblomst.

Ta kontakt med din lokale forening og spør om de selger maiblomster. Kontaktinformasjon finner du her.

NKS 2484

Sanitetskvinnene har solgt maiblomsten siden 1909. Salget har skaffet over 200 millioner kroner til inntekt for nordmenns helse.