pexels rogerio martins 981781

Sisterhood søker frivillige

Siden høsten 2012 har Oslo Sanitetsforening drevet tilbudet «Sisterhood» i Solskinnsveien 12. Sisterhood er et lavterskel fritidstilbud rettet mot jenter i ungdomsskolealder, hvor en fast gruppe på 10-12 jenter møtes ukentlig gjennom et skoleår. Etter sommeren skal Sisterhood-tilbudet driftes av frivillige – er det deg vi ser etter?

Sisterhood har som mål å styrke jentenes selvtillit og selvfølelse gjennom gode samtaler, vennskap og morsomme aktiviteter. Tilbudet skal være et trygt og inkluderende sted for jentene, hvor de kan ha pause fra omverdenens forventninger og press. Under temakvelder diskuteres alt fra venner, familie, sosiale medier og fremtid, til kjærlighet og forelskelse. I tillegg utforsker gruppen forskjellige aktiviteter, som for eksempel klatring, yoga, keramikk, maling og teatersport.

Som frivillig i Sisterhood deltar du på et gruppelederkurs i regi av N.K.S. og Sisterhood Norge, hvor du lærer mer om oppbyggingen av gruppemøtene og Sisterhood-metodikken. Som frivillig gruppeleder har du ansvar for rekruttering til gruppa, i tillegg til å planlegge gruppemøtene og følge gruppen gjennom skoleåret. Gruppen samles fra 16.00-18.00 på tirsdager, i tillegg forekommer det noe for- og etterarbeid.

Vi er på utkikk etter to eller flere gruppeledere til å starte neste skoleårs Sisterhoodgruppe fra august. Du må være komfortabel og bevisst i rollen som både leder og «storesøster». Erfaring med ungdomsarbeid er ikke et krav, så lenge du har engasjement og ønske om å gjøre en forskjell for unge jenter! For å bli gruppeleder må du være over 22 år og kunne fremvise gyldig politiattest.

Høres dette ut som noe for deg? Interessert i å vite mer? Ta kontakt med daglig leder i OSF, May Holen, på may.holen@osf.no.