Loes sh

Sisterhood – et fint fristed!

Sisterhood har vært en del av OSFs tilbud helt siden 2012. På Sisterhood møtes en gruppe jenter i ungdomsskolealder ukentlig over ett skoleår. På programmet står det blant annet temakvelder om kropp og seksualitet, familie, sosiale media, stress og press. Vi tar også med oss jentene på ulike typer av aktiviteter, slik som yoga, matlaging, filmkveld, drama, dans og mye mer. Målet med Sisterhood er å skape et fristed for jentene, der de kan slappe av og være helt seg selv. Vi er opptatt av at vi alle er forskjellige, og at vi skal respektere hverandre for den man er. På Sisterhood skal jentene oppleve mestring, økt selvfølelse, fine vennskap og trygge voksne. 

Denne uken møttes årets jentegruppe for siste gang i Solskinnsveien 12. Det har igjen vært et innholdsrikt år, der vennskap har blitt dannet, viktige temaer diskutert og morsomme aktiviteter utført. Da årets jenter ble spurt hvordan de vil beskrive Sisterhood fikk vi flere fine svar.

Helt fantastisk. Jeg har møtt så mange fine folk. Sisterhood har hjulpet meg med utrolig mange ting. Sisterhood har også hjulpet meg med å åpne opp litt mer. Så jeg ville beskrevet året på Sisterhood som helt utrolig.

Supergøy! Det har vært så fint, vi har gjort så mye morsomt og jeg har fått mange nye venner. Det var litt kleint i starten, men etter ikke så lenge var det super hyggelig!

Når jentene skulle tenke tilbake på hva som fremstår som deres beste minne var det flere ting som ble trukket frem. Vennskap, nydelige folk, at jentene fikk snakket ut om vanskelige ting, overnattingen i Solskinnsveien 12 og temakveldene hvor jentene fikk stille spørsmål på anonyme lapper.

Jeg har hatt kjempe mange fine stunder her, så det er ikke lett å velge det beste minnet.

Vi hørte med årets jenter om dette var noe de ville anbefale andre jenter å bli med på. Samtlige jenter svarte at Sisterhood var noe de vil anbefale videre. Et inkluderende miljø, fine og morsomme opplevelser, nye venner, at man får møte mange andre som er litt ulik en selv, og at man får lære mye nytt var ting som ble trukket frem som svært positivt med gruppen.

Jeg vil anbefale det til andre jenter fordi her har vi lært mye, hatt det veldig gøy og blitt kjent med andre. Og Caroline og Trude, lederne er utrolig flinke og til å stole på hvis du ville snakket med de om noe.

Vi vil takke Sisterhood-gruppen 2019/2020 for et veldig fint år! Også ser vi frem til å møte nye jenter når høsten kommer!