Plagg som varmer på verdens prematurdag

17. november er verdens prematurdag. Dagen brukes til å øke bevisstheten rundt utfordringer og byrder knyttet til prematurfødsel, lokalt og globalt.

20221103 112756I Norge fødes ca. 5% av alle barn for tidlig. Foreldrene og de premature barna befinner seg i en vanskelig livssituasjon, og må kanskje forberede seg på å tilbringe uker eller måneder på nyfødtintensivavdeling. Nybakte foreldre blir kastet ut i en helt ukjent tilværelse som de ikke har fått tid til å forberede seg på, og noen foreldre har fått barn som er svært syke og kanskje har livstruende tilstander over lang tid.

En utfordring er at det er vanskelig å finne babyklær som er små nok til å passe de premature barna i vanlige butikker. Derfor er vi så glade for at den strikkeglade gjengen i OSFs Strikk for premature leverer tøy og pledd som varmer de premature barna innlagt på nyfødtintensivavdelingen på Ullevål sykehus. 
20221103 112855Strikkegruppen møtes i Solskinnsveien en gang i måneden. Det er veldig lavterskel, og nye medlemmer ønskes alltid velkommen. Noen av damene kjenner hverandre fra før, mens andre har funnet tilbudet gjennom frivillig.no eller OSFs hjemmeside. Med tiden har gruppen blitt en fin og sammensveiset gjeng, som alle deler gleden ved strikking og kunne gjøre noe for andre.
Et par ganger i halvåret reiser en frivillig i gruppen for å levere sett bestående av babytepper, en lue, og er par sokker til Ullevål sykehus. Alt strikkes i 100 prosent babyull, og legges i en gjennomsiktig plastpose sammen med et vakkert kort laget av en av de  frivillige. Denne uken ble det levert 60 sett, og selv om damene ikke selv kommer i kontakt med foreldrene som er innlagt med sin nyfødte baby, vet de at gavene blir satt stor pris på av mottakerne. I løpet av året blir det levert nærmere 250 sett.
På denne dagen ønsker vi å rette en ekstra takk til damene i Strikk til premature, og sende varme tanker til alle babyene og foreldrene på nyfødtintensivavdeling. Vi håper at disse plaggene kan gi til ekstra varme og glede i en vanskelig situasjon. 

Er «strikk for premature» noe for deg?

Dette er en aktivitet som har blitt arrangert i mange år. Tilbudet er åpent for både medlemmer og andre frivillige. Det er er fast kjerne som møtes, der det sosiale blir sett på som viktig gruppen. Er du interessert i strikking er du velkommen. Det blir servert kaffe, te og frukt.

Ønsker du mer informasjon om aktiviteten kan du lese mer her.