NY 472x321 1

OSF’s ansikt

Denne uken blir vi bedre kjent med Ellen Margrethe Mohn Arentz-Hansen.

Ellen Margrethe er en sporty dame som  utnytter den norske vinteren maksimalt med langrenn, skiseiling og randonè kjøring. På høsten jakter hun på elg, og i fjor klarte hun å skyte en.

Hvem er du?

-Jeg er født og oppvokst i Oslo, men har bodd to år i Tanzania som barn, ett år i Nice etter videregående og seilt Atlanterhavet rundt et år med mann og våre tre barn. Barna våre er nå flyttet hjemmefra, noe som gjør at jeg har mer ledig tid etter jobb. Dette har medført at jeg har oppdaget gleden ved å jobbe som frivillig.

Hva engasjerer deg og hvorfor?

-Jeg har jobbet som lærer i barneskolen i 16 år. Gjennom det har jeg fått innsikt i hva barnefamilier kan stå i, og at det ikke alltid er så mye som skal til for å gjøre en stor forskjell. Barns oppvekstvilkår har alltid engasjert meg.

Hvilke saker er spesielt viktige for deg?

-At alle skal kunne føle seg inkludert her i Norge, og kanskje spesielt hvordan barn og unge har det i sitt hverdagsliv. Jeg jobber som frivillig i Kors på halsen. Der får jeg et godt innblikk i hva mange barn og unge er opptatt av eller sliter med daglig. Det å ta seg tid til å se og lytte til et annet menneske er av stor betydning, i tillegg får jeg så mye igjen for det selv også.

Hva ser du på som OSF`s viktigste oppgave?

-Jeg deltok på kurs for Home-Start Familiekontakten i regi av OSF for fem år siden. Dette tilbudet vil jeg (merkelig nok?) fremheve som en av OSF’s viktigste oppgaver. Før jeg ble frivillig i Home-Start visste jeg ikke stort mer om organisasjonen enn at de solgte fastelavnsris, maiblomster og hadde strikkegruppe der inntektene brukes til å bedre kvinners helse og livsvilkår. Da jeg for tre år siden ble ansatt i OSF som koordinator for Home-Start, ble jeg klar over alt det andre gode arbeidet som også gjøres i denne foreningen. Både Ressursvenner, Sisterhood, Kvinneprat på tvers, sykurs og språkgrupper har fokus på integrering, mestring og inkludering.