B9A4258

OSF 2018 – En oppsummering

Kalenderen viser desember måned. Vi våkner nå til rim på trærne, og her og der kan man skimte røyk sive opp fra pipene. Tiden er inne for julegrantenning, pepperkakebaking, innkjøp av julegaver, gløgg og grøt. I Solskinnsveien 12 har vi pyntet juletreet og hengt opp julestjerna. Vi har arrangert julebord for våre medlemmer og frivillige, tatt med Home-Start familiene på juleforestilling, og holdt juleverksted med Sisterhood-jentene. Vi er nå i gang med å evaluere året som har gått, mens vi sånn smått har begynt planleggingen av neste års program.

Desember er en måned for tilbakeblikk: Hvordan ble egentlig 2018? Vi har hatt et spennende program både vår og høst, med få avlysninger. Vi startet opp året med en inspirerende forfatterkveld med Torvald Steen. I februar bandt vi fastelavnsris så fjæra føyk, etterfulgt av et vellykket salg. Mars og april gikk med på årets russekampanje «Ja betyr ja», med det mål å forebygge voldtekter i russetiden. I mai benyttet vi anledningen til å selge Maiblomst i Oslo sentrum, til inntekt for arbeid med barn og unge. Den årlige sommerfesten fant sted i juni, med matservering, underholdning og lek i hagen. I løpet av sommeren holdt vi åpen hage, der alle som ønsket kunne komme og nyte formiddagen i hagen vår, med vafler og epleplukking. Vi arrangerte også to dager for beboere ved Refstad transittmottak, der det både ble dans, sang, matlaging og lek under epletrærne. Først på programmet i høst stod førstehjelpskurs. Videre hadde vi besøk av Seniorrådgiver ved Støttesenteret mot Incest Oslo, Amina Benattou som tok for seg temaet incest. I september holdt gitarist Haldor Røyne en stemningsfull og fin intimkonsert, der det kom publikum fra både fjern og nær. Videre ble det arrangert Halloween-fest for store og små. Psykisk helse og utenforskap var temaet da forfatter og psykolog Arnhild Lauveng holdt foredrag i midten av november. Dette ble en kveld med svært godt oppmøte! Innimellom alle disse arrangementene har vi også hatt to runder med både Ressursvenn-kurs og kurs for nye frivillige til Home-Start Familiekontakten. I tillegg til dette har frivillige drevet sykurs, språkgrupper og prematurstrikk, samt at Sisterhood har hatt sine ukentlige treff. Huset har altså yret av liv gjennom hele dette året!

Det har virkelig vært et vellykket og innholdsrikt år for OSF! Koblingstallene for Home-Start Familiekontakten har vært høyere enn noen gang. Ressursvennprosjektet har gått over all forventning. Interessen for Sisterhood har vært stor. Frivilligheten har vært helt unik. Og medlemstallene våre, ja – de fortsetter å stige.

Vi i OSF er svært takknemlige for det engasjementet og den interessen vi møter blant alle våre medlemmer og frivillige. Dere skal ha takk alle sammen, for alt det dere bidrar med. Uten dere ville ikke OSF vært det det er i dag! Og takk til alle dere andre som tar kontakt og viser interesse for det arbeidet vi gjør.

Med dette ønsker vi dere alle en riktig god jul, og et godt nytt år. Og vi sier som Per Fuggeli så fint sa det: Mennesket er menneskets helsekilde. Så husk å ta vare på hverandre!