KG stand

Hvor ble det av russen?

Torsdag 19. april kl. 17.30 åpnet vi dørene i Staffeldts gate 4. Det var rigget for en gratis kveld for russen, med foredrag og konsert i forbindelse med den pågående kampanjen «Ja betyr ja».

Sexolog ved IKST Atle Austad, daglig leder ved Dixi Ressurssenter Rannveig Kvifte Andresen, Stefan Dahlgren fra Barnas trygghet og kveldens konferansier Stian Sandø, hadde alle planlagt et foredrag rettet mot russen denne kvelden. Inngangspartiet var fylt opp med hundrevis av goodiebags, RFSU hadde satt opp stand, og inne i Storsalen rullet et bildeshow av norske kjendiser ikledd kampanjegenseren med tittelen «Ja betyr ja», og deres personlige oppfordringer til russen. Lyset var dempet. En lett røyk hadde lagt seg i rommet etter OnklP sin lyd- og lysprøve, og på høytaleren spilte det musikk som minnet om sol og sommer. Det var god stemning. Alt som manglet var russen.

Frivillighet
Til tross for at russen aldri dukket opp denne kvelden, må vi i Oslo Sanitetsforening (OSF) likevel si oss fornøyde med eventet. Fornøyde? Med hva da?, tenker kanskje du. For, ja – dette kan vel ikke betegnes som et vellykket arrangement? Men, jo! På mange måter så var det vellykket. For det første så stilte det opp mange frivillige denne ettermiddagen, som bidro med en dugnadsånd og et engasjement som virkelig imponerte oss! Dette viser at frivilligheten er der – og at den lever som aldri før. Dette er noe vi i OSF setter høyt. For det andre så mener vi at vi klarte å lage et bra event – en kveld vi tror russen hadde likt, om de bare hadde møtt opp. Og det er vi stolte av!

sigrid

Sigrid Bonde Tusvik

Bare ja betyr ja
Vi har fått med oss at enkelte mener at kampanjen «Ja betyr ja» er noe forvirrende. Vi er klare over at Amnesty har en tilsvarende kampanje med tittelen «Nei er nei». At russen har valgt å fronte denne synes vi i OSF bare er fint. Målet med disse to kampanjene er jo det samme – at russen skal ta vare på hverandre. Vi mener imidlertid at navnet «Ja betyr ja» egner seg godt, da dette belyser at alt annet en JA betyr NEI i denne sammenhengen. Man skal ikke ha sex med en annen person dersom vedkommende ikke gir sitt samtykke gjennom å si ja. Kampanjen vår oppfordrer russen til å ta ansvar og å spørre først.

Et hyggelig bidrag
Vi var så heldige å få med oss selveste Statsminister Erna Solberg til å fronte «Ja betyr ja». Solberg hadde på forhånd sendt oss en digital hilsen, som vi skulle vise på storskjerm under kvelden. Vi ønsker å dele denne oppfordringen og hilsenen med dere, da kampanjen og budskapet fortsatt er like viktig og aktuelt. Se opptak her.

IMG 1883

Erna Solberg

Skolebesøk
Som en del av kampanjearbeidet besøkte ansatte ved OSF to videregående skoler i Oslo, for å informere om kampanjen og invitere russen til Staffeldts gate 4 den 19. april. På en av skolene fikk vi noen få minutter under et informasjonsmøte for russen. Her gjorde vi de kjent med kampanjen, og belyste hvorfor dette er en tematikk det er viktig å snakke om. Videre oppfordret vi dem til å komme på arrangementet vårt. Vi avsluttet dette skolebesøket med en stand. På vårt andre skolebesøk delte vi ut goodiebags og flyers til russen. Det skal også nevnes at eventet vårt har vært markedsført ved flere andre videregående skoler, både ved plakat, oppslag på Facebook, flyers og informasjon på skolenes digitale informasjonsskjerm. Vi fikk lagt ved flyers i hundrevis av goodiebags, som andre lokalforeninger har delt ut i forbindelse med kampanjearbeidet. Informasjon har også vært sendt ut til de fleste skolene i Oslo, samt noen i Akershus. Så, hvordan kan det ha seg at ingen russ dukket opp på eventet vårt? I ettertid har vi fått vite at det både var tentamen, russedåp og rullefest samme kveld. Så, da bommet vi kanskje på dato? Synd er det i alle fall synes vi, at ingen russ fikk med seg denne kvelden.

IMG 1458 196x350 1

OSF med stand på Persbråten VGS.

Stort engasjement
Vi i OSF er glade over at så mange har engasjert seg i kampanjen. Vi vil takke alle som har bidratt, og for all den støtten og positive tilbakemeldingen vi har fått! Dette gjelder også de personene som har stilt opp og frontet kampanjen for oss gjennom sosiale media. Og sist, men ikke minst – takk til OnklP som var så sporty og spille konsert for et mindre publikum. Det var fint for oss å kunne gi noe tilbake til alle de som hadde satt av tid til å bistå oss denne torsdagskvelden.

stian Sandø

Stian Sandø

Rohde

Hanne Kristine Rohde

Austad

Atle Austad

Camilla

Camilla Lorentzen

OnklP

OnklP / Pål Tøien

Alex

Alex Rosèn

Rannveig

Rannveig Kvifte Andresen

STEFAN

Stefan Dahlgren

yiusef

Yousef Hadaoui

venn av yousef

Audun Bratlie

kavli

Q-meieriene sponset eventen.