Shabana Rehman 1

Et modig og inspirerende foredrag av Shabana Rehman

Shabana Rehman er en norsk-pakistansk komiker, artist, spaltist og debattant. Hun er kjent for sine modige og kontroversielle stunt, som blant annet det mye omtalte «mullah-løftet». Da vi på mandagens åpne møte tok for oss temaet kvinner og engasjement inntok Shabana vår scene. Og det ble en magisk kveld i Solskinnsveien 12.

Når temaet kvinner og engasjement står på programmet er Shabana Rehman uten tvil en passende person å invitere – både fordi hennes livsbetraktninger inspirerer, fordi hun tør å sette ord på det som for mange av oss er tabubelagt og fordi hun har erfaringer som hun er modig nok til å dele med sitt publikum. Når hun på mandag holdt foredrag hos oss i OSF tok hun oss med på en reise gjennom sitt eget liv. Vi fikk høre om hvordan det var å vokse opp som pakistansk jente i Norge, vanskelig kjærlighet, om å bli rammet av vold i nære relasjoner og om livet etter hennes verdenskjente, kontroversielle rumpestunt. Shabana fortalte også om hvordan hun har måttet jobbe med seg selv for å komme seg videre i livet – om hvordan hennes indre reise har ledet henne dit hun er i dag.

Foto: Even Lundefaret

Foto: Even Lundefaret

Få kan bevege, provosere og inspirere så sterkt som Shabana Rehman blir det sagt. Og dette tror vi samtlige av de som hørte foredraget hennes i Solskinnsveien denne kvelden kan bekrefte. Shabana har en innlevelse og en publikumskontakt som er helt unik. I salen var det både smil, alvor, latter og tårer.

Foto: Even Lundefaret

Foto: Even Lundefaret

 

Foto: Even Lundefaret

Foto: Even Lundefaret

En stor takk til deg Shabana @wantedproduction – for et tøft, modig og veldig inspirerende foredrag!