Tanja og dronningen 2

Et celebert besøk!

Det var med stor glede at både ansatte, medlemmer og frivillige i Oslo Sanitetsforening tok imot HM Dronningen i Solskinnsveien 12 i går kveld. Årsaken til Dronningens besøk er hennes interesse for vårt integreringsprosjekt Kvinneprat på Tvers – treffstedet for kvinner i alle aldre og av alle nasjonaliteter. Temaet for kvelden var «Kvinnen i kunsten», og malerier fra før- og nåtid skulle diskuteres.

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Sammen med åtte kvinner fra ulike deler av verden tok Dronning Sonja fire malerier under lupen – malerier som beskriver kvinnen i samfunnet. Dronningen er selv kunstner. Hun har mye kunnskap om kunst, og har selv stått på for å fremme og synliggjøre norsk samtidskunst. Kveldens tema passet slik sett godt med tanke på Dronningens kunstengasjement.

Etter et vellykket gruppearbeid, og en felles gjennomgang av alle maleriene var det matservering. Stemningen var god, og praten gikk godt rundt alle bordene. Før Dronningen forlot Solskinnsveien samlet vi alle kvinnene til et felles gruppebilde. Prosjektkoordinator Tanja Buan sto deretter for en overrekkelse av blomster, et Mat & Identitet-oppskriftshefte, samt eplemost og eplechutney laget på epler fra vår egen hage. Helt til slutt takket Dronning Sonja for selskapet, og tok smilende farvel med en munter gjeng kvinner.

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Vi i Oslo Sanitetsforening er smigret over at HM Dronningen tok seg tid til å komme på besøk til oss, og setter enormt pris på hennes interesse for vår virksomhet her på Smestad.