oslosanitet05

Atter takk for alle klemmene…

Så har vi vært ute og laget klemmefest igjen! Den forrige opplevelsen, med både latter, interesse og fine tilbakemeldinger, gjorde at det ikke var noen tvil om at vi måtte gjøre det igjen. På en litt ny måte dreier dette seg om omsorg i nærmiljøet, som er et av Oslo Sanitetsforenings hovedpunkter. Og hvilken tid var bedre enn rett etter sommeren, når livet er på sitt mest hektiske. Kanskje vi også kunne nå fram til folk tidlig på dagen, slik at vi kunne gi dem en god start? Dermed sto det fire sanitetskvinner ute på Egertorget klokken 08.00 med blomsterkrans i håret, og store plakater på mage og rygg merket «Gratis klem/Free hug».


oslosanitet04oslosanitet03
(Foto: Marius Nyheim)

Det var ganske stille på Egertorget i begynnelsen, men været var strålende og vi sto klare med åpne armer. Sakte, men sikkert, begynte folk å komme bort. Flere lo godt, og sa at de synes det var et godt tiltak. Også i dag var det flere som kom bort og ba om klemmer, helt på eget initiativ. Det er en fantastisk følelse. Så mange gode klemmer. Innen kort tid fikk vi gitt klemmer til både postmannen i nærheten og noen håndverkere i nabobygget. Det er fint å få klem imens man er på jobb også. Flere og flere begynte å strømme fram og tilbake på Egertorget etter hvert som solen kikket fram. Da ble det også flere klemmer, gode, smilende og humoristiske. Det er nok litt lettere å ta imot en klem dersom personen foran deg har fått en – og overlevde. Terskelen blir lavere. Turistene ville gjerne ta bilder denne gangen også, både fra USA, Israel, Bulgaria og andre steder. Noen stoppet for å småprate, om hva de skulle den dagen, annet frivillig arbeid, og andre ting som opptok dem. Veldig mange tok seg god tid til å spørre hvor vi var fra og hva vi drev med. Flere kjente godt til Oslo Sanitetsforening, og hadde noen i familien som var medlem. Folk assosierer oss ofte med fastelavnsris, som er en ganske fin ting. Nå fikk vi også anledning til å fortelle litt om de nyere prosjektene våre.

oslosanitet07
(Foto: Marius Nyheim)

Ikke minst fikk vi anledning til å være med på «God Morgen Norge» denne formiddagen. De sto ute på Karl Johan og ville intervjue oss om «Klemmefesten». Det var veldig fint å få muligheten til å snakke litt om Oslo Sanitetsforening og prosjektene våre. Vi vil jo at flest mulig skal vite hva vi driver med! Ikke minst fikk vi gode klemmer av både reporteren og Finn Schøll som også deltok i innslaget. Så takket vi for oss, og skulle fortsette klemmingen. Midt på Karl Johan møtte vi plutselig Jonas Gahr Støre. Vi måtte selvfølgelig tilby han en klem også, og etter kort tid hadde han fått klem av alle sanitetskvinnene. Og han roste veldig Sanitetsforeningens arbeid. Så flott!

oslosanitet08oslosanitet09(Foto: Marius Nyheim)

Så vi vil si atter en gang, TUSEN TAKK for alle klemmene. For at dere er så sporty og nysgjerrige, og gjør «Klemmefesten» minneverdig. Vi sees nok igjen på Egertorget, når det igjen er tid for omsorg i nærmiljøet…


Gikk du glipp av oss på «God Morgen Norge»? Se klippet ved å trykke på vedlagt link:
http://sumo.tv2.no/programmer/finn-schjoell-og-klemmekampanje-840561.html