klovetur 1

En ny vri på Kløvertur

Hva gjør en turgruppe når det er glatt og kaldt ute? 1f976

Turlederne i Kløvertur har tenkt kreativt! De vet at viktigheten av fysisk aktivitet og sosialt samvær ikke forsvinner bare fordi gradestokken går nedover, men tvert imot at det i disse tider hvor mange jobber hjemmefra og kanskje føler seg ekstra isolerte er det enda viktigere å finne måter å komme seg ut sammen med andre. Det er finnes jo masse spennende å utforske i byen vår – museer, bibliotek, kafeer – og mange av disse relativt folketomme på dagtid.

Hva er Kløvertur?

Kløvertur er et gratis lavterskeltilbud i Oslo Sanitetsforening. Våre frivillige leder en turgruppe som samler kvinner i alle aldre til hyggelig samvær med andre hvor man kan opplevd gleden av fysisk aktivitet og fellesskap. Deltakerne i Kløvertur får utforsket sitt nærområde, bli kjent med andre, og få et større sosialt nettverk. Våre turledere er ansvarlig for å arrangere turene, som planlegges sammen med deltakerne.

Turplan:

  • Fredag 28. januar: Kløvertur til Bjørvika og Deichman, kl 12:00-14:00. Turen går rundt Bjørvika, men møtested utenfor hovedinngang Deichman Bibliotek. Vi går en halvtimes tur i området før vi går inn i biblioteket. Her går vi gjennom de forskjellige etasjer – « 6 etasjer, et hav av muligheter». De som ønsker å ta en kaffe i kafeen, kan gjøre det. Lyst til å delta? Send en melding til turleder Kristin på 932 56 965. 

klovetur 1

  • Søndag 6. februar: Kløvertur til Bogstad gård og omegn, kl. 12:00-14:00. Oppmøte kl. 12 ved Bogstad camping og/eller Peder Ankers vei (disse holdeplassen ligger rett ved hverandre). Ta buss 32 Voksenskog-Kværnerdalen til Bogstad Camping eller T-bane linje 2 Østerås til Røa T-bane stasjon og derfra buss 41 Røa-Sørkedalen til Peder Ankers Plass. Lyst til å delta? Send en melding til turleder Tona på 951 30 504.

klovetur 3

  • Fredag 11. februar: Kløvertur «Fra Nordpolen til Cuba», 12:00-14:00. Oppmøte kl. 12 ved Storo t-bane hovedinngang. Turen ender ved Vulkan ved Mathallen. Mer info om turen på ut.no. Mulighet for å nye litt mat og drikke på mathallen for de som ønsker det. Lyst til å delta? Send en melding til turleder Kristin på 932 56 965. 

klovetur 7

  • Søndag 20. februar: Kløvertur – Byvandring rundt Tjuvholmen og Aker brygge, 12-14. Aker brygge og Tjuvholmen er et av Oslos mest populære områder og kjennetegnes av et mangfold av arkitektonisk uttrykk. Oppmøte kl. 12 ved fontenen utenfor Nasjonalteateret. Lyst til å delta? Send en melding til turleder Tona på 951 30 504.

klovetur 12

 

  • Fredag 25. februar: Kløvertur til Bymuseet med gratis omvising på utstillingen «OsLove – byhistorie for begynnere». Her møter du middelalderen, storbrannen i 1624, arbeiderklassen og borgerskapet i Christiania, og blir bedre kjent med menneskene som har bodd i og bygget byen. Les mer på oslomuseum.no. Oppmøte kl. 12:45  utenfor inngangen til Bymuseet (omvisingen starter kl. 13). Trikk 12 eller buss 20 til Frogner plass. Alle t-banelinjer til Majorstuen. Lyst til å delta? Send en melding til turleder Kristin på 932 56 965. 

klovetur 10

  • Søndag 6. mars: Kløvertur til Roseslottet med guidet omvisning, 12:00-14:00. Gjennom én time og 15 minutter ledes gruppen langs den 250 meter lange spiralveien og får et innblikk i de mest sentrale maleriene og installasjonene i Roseslottet. Her blir man kjent med kjente og mindre kjente historier fra krigen, de universelle verdier som gikk tapt og verdigrunnlaget til Roseslottet. Oppmøte kl. 11:45 ved Frognerseteren. Omvisningen er gratis, og vi tilbyr inngang til rabattert pris:  80,- for honnør og kr 140,- for voksen. Det er begrenset med plasser, så meld deg på tidlig. Lyst til å delta? Send en melding til turleder Tona på 951 30 504. Les mer på Roselottet.no.

klovetur 9