DSC 0239 2 e1404130993664

Takk for klemmene…

«Vil du ha en klem?» må ha vært den mest uttalte setningen på Egertorget torsdag den 26. juni. Og tusen takk for alle de gode klemmene vi fikk! Så fort vi hadde rigget opp standen vår, begynte flere å vise interesse. Barna kikket nysgjerrig på alle kurvene med karameller. Så var det bare å ikle seg skiltene med «gratis klem» og spre oss utover torget.

I starten fikk vi mange forundrede, smilende uttrykk. Enkelte spurte om det var et utdrikningslag, eller en slags utfordring. «Nei, det er Oslo Sanitetsforening som vil spre omsorg i nærmiljøet.» Etter hvert fikk vi flere og flere klemmer. Skikkelig gode klemmer! Noen kom til og med og ba om klemmer uten å bli oppsøkt. Vi var forbauset over den utrolig positive reaksjonen, og hvor mange som ville ha.

Foto: Even Lundefaret

Foto: Even Lundefaret

Det mange turister som så ut til å more seg over stuntet vårt. De tok bilder, lo og gestikulerte. «This is typical Norway!» sa en fra England. Det tar vi som et kompliment! Mange kunne ikke norsk, og ristet forvirret på hodet når vi spurte «Vil du ha en klem?». Så snudde vi ryggen til, der det sto «Free hugs» på plakaten. Turistene hadde mye humor med dette, og iblant fikk vi klemmer av en hel reisegruppe!

«Hva skal du selge?» svarte noen skeptisk. «Ingen ting, jeg vil bare gi deg en klem.» Veldig forundret uttrykk – «Hvorfor det?». «Fordi det er koselig?». Høy latter, og påfølgende klem. Vi hadde utallige av disse herlige utvekslingene på klemmedagen. Noen sa at det reddet dagen deres. Det er ganske heftig, det å redde dagen til noen. Én sånn tilbakemelding, så er i grunn formålet med standen nådd. Og å spre informasjon om Oslo Sanitetsforening så klart. Fortsett å spre omsorg i nærmiljøet, og gjør det gjerne igjennom oss!

Etter fire timer kom flommen og skylte oss bort. Bare vent, we will be back…

Foto: Even Lundefaret

Foto: Even Lundefaret

Foto: Even Lundefaret

Foto: Even Lundefaret