SAM 4278

«Skam»-skuespiller besøkte Sisterhood-jentene

Denne våren fikk jentegruppen Sisterhood storslått besøk av skuespiller Iman Meskini, som spiller Sana i Skam. Jentene diskuterte viktige temaer, som kjærlighet, tro, utfordringer og vennskap, og det ble så klart også en del prat om Skam.

– Hvor lang tid tar det egentlig å spille inn en episode? Hva er mottoet ditt? Er det mange som tar bilder av deg? Kjenner du deg igjen i Sana?

Når man har muligheten til å stille hovedrollen i Norges mest populære ungdomsserie spørsmål, er det vanskelig å dy seg.  Mange er nok spente på om det blir Sana og Yousef til slutt.

-Viktig å snakke om ubehagelige temaer

Skuespilleren smiler, og tar seg god tid til å svare på alle spørsmålene. Hun kan selvfølgelig ikke røpe hva som kommer til å skje i serien, men jentene synes det er spennende å få et nærmere innblikk «behind the scenes».

-En del har nok problemer med å skille mellom meg og Sana. Selv om jeg føler at vi er ganske ulik, så kan jeg nok kjenne meg igjen i mange av de samme utfordringene hun opplever, forteller Iman.

Hun synes det er fint at serien tar opp temaer mange synes det er vanskelig å snakke om. Seksuelle overgrep, homofili, religion og fordommer, er noen av områdene serien har vært innom.

I kveld deltar Iman på Sisterhood i Solskinnsveien 12. Sisterhood er en jentegruppe som dannes i august og følger en gruppe jenter gjennom et helt skoleår. Her driver de med alt fra yoga til selvforsvarskurs. Sammen med to flinke gruppeledere diskuterer de viktige temaer, og tar tak i hva det vil si å være tenåringsjente i dagens samfunn. Mobbing, fordommer, viktigheten av å sette egne grenser, sex og kjærlighet, er blant flere emner som er på agendaen når jentene samles.

SAM 4270

På det koselige jenteloftet i Solskinnsveien 12 møtes en fast gruppe jenter hver tirsdag. FOTO: Amanda Dahlberg-Knudsen

Blogginnlegg ledet til Skam-rollen

Skuespilleren var selv med i en ungdomsgruppe da hun var litt yngre, noe som skulle vise seg å bli av stor betydning. Iman ble nemlig kontaktet av Skam-skaperne etter at de hadde lest et blogginnlegg hun skrev på Agenda X sin undomsblogg, om hvordan det er å være muslimsk jente i Norge i dag.

-Alt skjer av en grunn, det er mottoet mitt, sier Iman.

Sommerleiren med Agenda X ledet til at hun ble med i ungdomsgruppen, her skrev hun blogginnlegget, som igjen ledet til Skam.

-Hva har vært det beste med å være med i den populære ungdomsserien?

-Samholdet og vennskapet mellom alle skuespillerne har vært helt fantastisk. Vi har blitt som en liten familie og det blir trist å skilles. Jeg føler jeg har lært mye om meg selv gjennom å være skuespiller, og det har også vært veldig fint, sier hun.

Iman synes det er stas at serien har blitt såpass populær, både her hjemme og i utlandet.

Til høsten blir det likevel et stort skifte for den tøffe jenten, da skal hun nemlig inn i militæret, noe hun har hatt lyst til siden hun gikk i 9. klasse.

-Jeg har alltid likt å utfordre meg selv, og jeg tror militæret er et sted hvor jeg kommer til å lære masse om meg selv, avslutter hun.

SAM 4306

Kunne du tenke deg å være med i Sisterhood? Til høsten samles en ny jentegruppe. Les mer her.