Ellen 435x321 1

OSF`s ansikt

Denne uken blir vi bedre kjent Ellen-Sofie Egeland en flott og ikke minst engasjert dame.

 

Hvem er du?

Jeg er en engasjert kvinne på 56 år, gift, 3 barn og 4 barnebarn. Oppvokst på gard, Mossige i Time kommune, Rogaland. Bor på Undheim i Time kommune og bodd her i 36 år.

Drev frisørsalong med ansatte i 15 år. Vært vikar som frisør på syke/gamlehjem. Jobber i min manns transportbedrift og nå også tillitsvalgt som organisasjonsleder i N.K.S fra 2013.

Hva engasjerer deg og hvorfor?

Det er så mye som engasjerer meg. At vi har trygge gode oppvekstvilkår og at vi tar vare på hverandre der vi bor. Skaper møteplasser der det er rom for alle. Bidra til aktivitet i bygda. Påvirkning i politiske saker som har med trygge unge, eldre, ja helsepolitikken generelt. Opptatt av at ungdommen må få trua på at de er gode nok som den de er.

Sanitetskvinnenes engasjement der vi bor.  Å kunne se hva behovet er i dag? Vi trenger hender og engasjement slik at folk har lyst til å bo her.

Hvilke saker er spesielt viktige for deg? 

Kvinnehelse og likeverd. Ungdommens utfordringer. At alle må kunne bli sett som den de er. Vi har alle en «ryggsekk» med oss, livet har så mange faser og livet for oss alle går opp og ned og det er det som er det normale livet tenker jeg. Og så brenner jeg veldig for fødetilbud rundt omkring i landet.

Hva vet du om Oslo Sanitetsforening? 

De 100 damer som møttes og grunnla N.K.S var de som startet Oslo sanitetsforening. Drevet sanatorium og sykepleieskole. Revmatismesykehus har dere drevet, og driver Brusettkollen nå. Veldig mye aktivitet i foreningen i dag.  Starte med Home-Start familiekontakten. Ressursvenn, Sisterhood, Språkvenn og sikkert mange aktiviteter til, tenker jeg. Er en av våre største lokalforeninger med eget hus og har dermed muligheter for å skape gode aktiviteter. Og møteplass med gode temakvelder. Aktiviteter som er dagsaktuelle og som gir gode trygge oppvekstmiljø for alle aldre.  Jeg er utrolig stolt over alt dere gjør og ønsker dere mange nye medlemmer, fordi vi trenger en stor kvinneorganisasjon i Norge og vi trenger virkelig å vise oss igjen i store byer.  Vi er til for andre – og hverandre.

De beste ønsker for Oslo sanitetsforening, bli medlem du også!

Ønsker du å bli medlem gjør du det her; https://sanitetskvinnene.no/blimedlem