Om oss Forskning 1280x400 artikkelvisning fullbredde 2022 tekst 1920x600 1

Bli familiekontakt i Home-Start – Kurs i høst!

Ønsker du å gjøre en positiv forskjell i familiers liv? Vil du bidra til å styrke barn og foreldre i deres hverdag? Da har vi det perfekte kurset for deg! Home-Start inviterer deg til å delta på et spennende kurs som vil ruste deg til å bli en familiekontakt.

Kurset går over seks kvelder, og vil bli holdt av vår erfarne koordinator, Ellen Margrethe Arentz-Hansen. Hun har lang erfaring med å veilede og støtte familier og familiekontakter i ulike situasjoner. Familiekontakter (frivillige) besøker familier i bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Vestre Aker.

Gjennom deltakelse på alle seks kurskvelder vil du få et omfattende og grundig fundament som familiekontakt i Home-Start. Etter fullført kurs vil du motta et kursbevis som bekreftelse på din deltakelse og kompetanse som familiekontakt i Home-Start. Dette kan være verdifullt å vise frem for fremtidige arbeidsgivere eller relevante organisasjoner du ønsker å engasjere deg i.

Her er en oversikt over kurskveldene, hvor hver uke vil fokusere på relevante temaer:

 • Torsdag 24. august kl. 17-20
  Den første kurskvelden gir vi en grundig introduksjon til Home-Start Familiekontakten. Kvelden vil også dekke viktige emner knyttet til å være en familiekontakt, og du vil få en oversikt over hva som forventes av deg i denne rollen. Vi går også gjennom tauhetsplikt og politiattest.
 • Torsdag 31. august kl. 17-20
  Kurskvelden vil fokusere på verdier og normer, og hvilke faktorer som påvirker oppveksten. Vi snakker også om foreldrerollen og hvordan gjennomføre hjemmebesøk.
 • Torsdag 7. september kl. 17-20
  Vi får besøk av Brusetkollen, som er en barneverninstitusjon i Asker. Kurskvelden vil fokusere på viktigheten av identifisering av familiers behov, effektiv kommunikasjon med både barn og foreldre, samt refleksjon rundt familiekontaktens engasjement og personlige grenser. Under kveldens tema inngår også barnevernet.
 • Torsdag 14. september kl. 17-20
  Kultursensitivitet med besøk av Cecilie Kolflaath Larsen, som vil gi oss viktig kunnskap og forståelse for den kulturelle diversiteten man møter hos de ulike familiene. Cecilie er kulturpsykolog og har gjennom de siste 15 årene jobbet med minoriteter og kulturtematikk.
  Denne kurskvelden vil bli holdt sammen med kursdeltakere i Ressursvenn.
 • Torsdag 21. september kl. 17-20
  Under kurskvelden vil vi diskutere hvordan ta avskjed med familien etter endt oppdrag, og vi har kursavslutning med utdeling av kursbevis.
 • Torsdag 28. september kl. 17-21
  På den siste kurskvelden har får vi besøk av Tryggere Sammen, et prosjekt utviklet av Norges bondelag med formål om å dele kunnskap om hvordan man sammen kan være tryggere. På kurskvelden vil vi få førstehjelpskurs for barn og spedbarn.
  Denne kurskvelden vil bli holdt sammen med kursdeltakere i Ressursvenn.

Det vil være matservering ved ankomst hver kurskveld.
Letteste adkomst er T-bane 2 eller 3 / buss 23 eller 24 til Smestad, deretter fem minutters gange langs Viggo Hansteens vei i retning Storo. Vi holder til på venstre side av veien/Ring 3 mot Storo. Følg skilting mot Oslo Sanitetsforening. Vi holder til rett bak brannstasjonen. Parkeringsmulighetene er gode.

For å melde deg på kurset, vennligst send en påmelding til Ellen Margrethe på e-post ellen.margrethe@osf.no eller på telefon 908 32 147.

Hun vil svare på eventuelle spørsmål du måtte ha om kurset eller Home-Start generelt.

Du kan lese om Home-Start Familiekontakten på home-start-norge.no