SAM 4220 1

– Det er viktig at menn også bærer den røde knappen

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen deltok mandag morgen på utdelingen av Rød Knapp, i anledning aksjonen «Stopp vold mot kvinner». Det er viktig at menn engasjerer seg i arbeidet mot vold mot kvinner, uttalte Amundsen.

Til tross for at Norge ansees som et av verdens mest likestilte land, utsettes mange mennesker hver dag for vold og seksuelle overgrep. Rapporter viser at det i all hovedsak er kvinner og barn som utsettes for den grove og farlige volden. Krisesentrene rapporterer om mange som lever under konstante trusler mot sitt liv.

Første skritt på veien til å stoppe vold mot kvinner er å bryte tausheten, samt å snakke om problematikken. Dette er bakgrunnen for at N.K.S. tok initiativet til Rød knapp-alliansen.

Ikke fått ny bevilgning

Oslo Sanitetsforening var til stede sammen med mange engasjerte samarbeidspartnere. I løpet av morgenen ble det delt ut hundrevis av røde knapper til forbipasserende ved Nationaltheatret.

Mange hundre tusen nordmenn bærer den røde knappen som et symbol på at arbeid mot vold mot kvinner er viktig. Rådgiver i N.K.S, Ida Hansen, håper dagens aksjon ikke blir den siste. Regjeringen har nemlig valgt å ikke gi videre støtte til aksjonen.

– Nå som regjeringen har valgt å ikke gi videre støtte til Rød knapp-alliansen, kan dette være vår siste utdelingsaksjon her i dag. Det er i så fall veldig skuffende. For en beskjeden sum penger driver vi viktig holdningsskapende arbeid for å bekjempe vold mot kvinner, uttalte rådgiver vold Ida Hansen.

Bak kampanjen står Norske Kvinners Sanitetsforening, Den norske kirke, Islamsk råd, Virke, Krisesentersekretariatet, Reform (Ressurssenter for menn), JURK (Juridisk rådgivning for kvinner) og Digni.

 

SAM 4219