OSF julemarked nett mnk19 e1415781258622

Julestemningen har allerede begynt hos oss…

Nå vil det forhåpentligvis danse enda flere klovner rundt barna på sykehusene framover. Det var nemlig det vi samlet inn til på årets julemarked – sykehusklovnene. Et viktig tiltak som dreier seg om å gi syke barn positive opplevelser og et pusterom i en ellers krevende livssituasjon. Et mål vi står helt inne for i Oslo Sanitetsforening. Vi fikk til og med besøk fra sykehusklovnene, som gjerne ville takke for all innsatsen som lå bak juleverkstedet. Og så mye innsats! Kvinnene i Venner på Tvers har stått på siden i sommer med å strikke, sy, hekle, lime, bake, tove og mye annet. Og det ble noen utrolig fine resultater. Bordene var tettstappet av flotte produkter ved årets julemarked. Det fantes sokker, dukkeklær, mandler, luer, mobilholdere, bøker, puter, sitteunderlag, syltetøy, eplemost og utrolig mye annet spennende.

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

 

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

På kjøkkenet var det rigget i stand til julecafé med både grøt, vafler, kaker og mye godt å drikke. Der inne vrimlet det av energiske frivillige fra både Sisterhood og Kvinneprat på Tvers. Vi blir rørt av all den frivillige stå på-viljen som finnes hos dem som deltar på prosjektene våre. Klokken 11.00 åpnet dørene, og umiddelbart begynte det å flomme inn besøkende. Det var både medlemmer, frivillige, familiemedlemmer, bekjente og andre som bare ville stikke innom en tur. De lot seg åpenbart ikke stoppe av styrtregnet utenfor. I gangen ble de mottatt av velkomstkomiteen, som inviterte til å delta på Lykketallskonkurransen, og de fikk utdelt brosjyrer om foreningen. Salget gikk unna, og flere gikk ut med fulle poser. De fortalte at de hadde funnet mange fine julegaver. Noen kom bare innom, mens andre ble en god stund. Flere satt i cafeen i lang tid, pratet, drakk kaffe og koste seg. Dette var vi veldig glade for. Tida fløy for oss som deltok! Plutselig begynte det å nærme seg stengetid. Bordene var begynt å bli tomme, og det var et helt annet syn enn de bugnende bordene ved oppstart. Akkurat slik vi hadde ønsket oss!

Det satt flere i cafeen rett før julemarkedet var over. Helt til slutt skulle vi trekke Lykketallet, og til vår store glede satt vinneren fortsatt i cafeen. Derfor kunne hun få med seg den flotte gaven med en eneste gang. Så stengte dørene til årets julemarked, som var en flott opplevelse! Takk til alle som bidro, og til alle som investerte – det vil gå til en svært god sak.

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

Foto: Marius Nyheim Kristoffersen