Fastelaven Willy

OSF’s ansikt

Denne uken blir vi bedre kjent med Willy Bjørn Øyrås

Willy vant Frivillighetsprisen i Oslo med sin kone Marit i 2013, det var stor stas!

Hvem er du?

Jeg er 78 år og pensjonist, jeg har tre flotte sønner og 9 herlige barnebarn. Jeg var tidligere bankmann og jobbet som det i 46 år.

Jeg gikk Home-Start kurs i 2004 og siden den gang har jeg vært frivillig. Jeg er både frivillig i Fransiskushjelpen og i Home-Start familiekontakten.

Jeg er veldig glad i barn, jeg er selv leken og liker å tulle og synes det er gøy å leke med barn. Det var noe av det som gjorde at jeg ville bli familiekontakt. Jeg har vært frivillig i flere utenlandske familier hvor det noen ganger blir litt vanskelig å kommunisere med hverandre grunnet språket og da er det ekstra godt å være tålmodig som jeg er.

Hva engasjerer deg og hvorfor?

Da jeg ble pensjonist ville jeg finne på noe, jeg er ikke typen som liker å sitte hjemme i godstolen dagen lang. Jeg ville ha noe fornuftig å drive med, jeg ville bidra og hjelpe andre. Det å bli kjent med andre mennesker og kulturer er veldig spennende, og jeg blir så glad når ungene i familien kaller meg for bestefar. Når de kommer løpende mot meg og gir meg en god klem, da føler jeg meg heldig og jeg vet at de setter stor pris på mine besøk. Jeg har fortsatt kontakt med noen av familiene jeg var familiekontakt til. Når jeg ikke er på hjemmebesøk er det ofte jeg følger opp barnebarna mine, enten med leksehjelp eller å hente på skolen eller bli med på en aktivitet.

Hvilke saker er spesielt viktige for deg?

Eldreomsorgen, jeg deltar ofte på møter og foredrag, fint å få være medlem både i Fransiskushjelpen men også i Oslo Sanitetsforening. Jeg liker friluft og hytta på Finnskogen bruker vi ofte. Reiser er en stor lidenskap, Marit og jeg har passert 60 land og alle de 50 statene i Amerika. Jeg kikker sjelden på TV, jeg henter heller frem et album og ser på bilder og mimrer.

Hva vet du om Oslo Sanitetsforening?

Vet dere både lager og selger fastelavnsris, for det har jeg selv vært med på. Dere har mange flotte tilbud som sy og strikkekurs, Ressursvenn og Home-Start.

Dere er veldig flinke med utenlandske borgere og engasjerer de i det norske samfunnet gjennom tilbudet Kvinneprat på Tvers. Også har dere jo gitt mange midler til forskning.

Jeg vet dere tilbyr flotte kurs og ofte inviterer til fine og interessante foredrag.

Hva ser du på som OSF`s viktigste oppgave?

Det må bli å fortsette med Kvinneprat på Tvers og forskning på kvinners helse.

Når jeg tenker på OSF så tenker jeg på Home-Start som er et lavterskeltilbud til alle barnefamilier i Oslo og alle flotte bekjentskap jeg har fått igjennom dere og det å være frivillig.