medlemskveld november 1

Årets siste medlemskveld

Torsdag forrige uke hadde vi årets siste medlemskveld, og for en fantastisk kveld det var!

Daglig leder, Goke, innledet kvelden med å dele spennende informasjon om kommende hendelser i foreningen. Mange var også spente på en oppdatering om Kvinnehelsehuset som snart åpner dørene, og blir en del av Tøyenhelsa H32! I januar vil huset stå ferdig, og vi gleder oss til å sette i gang aktiviteter i samarbeid med andre sanitetsforeninger i Oslo. Den offisielle åpningen av Kvinnehelsehuset vil være senere i 2024, men vi kommer til å ønske velkomne alle våre medlemmer og andre interesserte allerede denne vinteren. Vi gleder oss stort til dette nye kapittelet! Klikk her for å lese mer om Kvinnehelsehus, et av Sanitetkvinnenes nasjonale satsningsområder.  

Deretter hadde vi gleden av å høre fra Eline Rostad, rådgiver i Brystkreftforeningen. Hennes engasjerende presentasjon ga oss innsikt i viktige aspekter ved kvinnehelse og brystkreft. Vi lærte om symptomer, statistikk og fikk en grundig gjennomgang av hvordan vi kan foreta selvundersøkelse. Brystkreft er et tema vi alle er kjent med, men som kanskje mange av oss vet for lite om. Og Eline minnet oss på viktigheten av å være informert.

Neste medlemsmøte kan tilogmed kanskje bli arrangert på Kvinnehelsehuset – en spennende tanke som gir oss ekstra grunn til å glede oss til tiden fremover!

 

Verdt å merke seg – kommende arrangementer i OSF:

8. desember, kl 17-19 i Solskinnsveien 12: Åpent Syverksted! Kom og reparer noe, eller begynn på et nytt prosjekt. Se Facebook-siden vår for mer informasjon. 
11. desember, kl 17-18:30 i Solskinnsveien 12: Besøkskveld Åpne Treff. Her kan du komme og hilse på deltakere, ansatte og frivillige i Åpne treff. Mange er også veldig glad i håndarbeid og vil vise frem prosjektene sine. Vi serverer gløgg og pepperkaker!
16. desember, kl 13-16 i Solskinnsveien 12: Vernissage: »100 Faces of Embroidery» I høst har en gruppe kvinner ledet av Justyna Skowronek og Plants on people i en broderi-workshop i Solskinnsveien. Sammen har de skapt unike selvportretter som utgjør et inspirerende kunstverk, en hyllest til kvinner fra ulike steder og aldersgrupper. Kom og se det imponerende arbeidet!

Til frivillige 1280x600 artikkelvisning fullbredde 2022 tekst 1280x500 1

Bli ukas høydepunkt som familiekontakt

I takt med det nye året ønsker Home-Start Familiekontakten å invitere deg til kurs.

Home-Start Familiekontakten er et støtteprogram for familier som står overfor både store og små utfordringer i hverdagen. Våre frivillige familiekontakter besøker småbarnsfamilier med minst ett barn under skolealder, og dedikerer 2-4 timer i uken for å gi støtte og avlastning. Familiekontakter besøker familier i bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Vestre Aker, og er i kobling med en familie i ca 6 måneder.

Alle nye frivillige som ønsker å gi en innsats som familiekontakt, må gjennomføre et refleksjonskurs. Dette sikrer at du som frivillig føler deg trygg i rollen og har den nødvendige kunnskapen, samtidig som familiene vi støtter føler seg ivaretatt.

Vi ser etter deg som har tid til overs og som har lyst til å gjøre frivillig arbeid i en barnefamilie. En familie som trenger litt oppmuntring, avlastning og støtte i hverdagen. Vi ønsker både damer og menn. Du har egne barn eller har erfaring med barn/unge. En frivillig familiekontakt må levere politiattest, og signerer en taushetserklæring.

Kurset er ledet av Ellen Margrethe og Anette Skaga, som er koordinatorer i HSF.

Kurset strekker seg over 6 kvelder, og gir deltakerne muligheten til å utforske ulike aspekter ved familiedynamikk og bygge et fellesskap med likesinnede. Etter fullført kurs vil du motta et kursbevis. Det kan også være verdifullt å vise frem for potensielle arbeidsgivere eller organisasjoner du ønsker å engasjere deg i. Som frivillig familiekontakt får du også være med på temakvelder og sosiale sammenkomster gjennom året i et raust og fint fellesskap.

For praktisk informasjon og kurprogram, trykk på filen nedenfor («HSF kurs vinter 2024»).

HSF kurs vinter 2024

Ta kontakt for spørsmål eller påmelding til koordinator Ellen Margrethe på mail ellen.margrethe@osf.no eller på telefon 908 32 147

 

ragnhild

Ragnhild Lerø er ansatt som ny daglig leder i OSF

Det er med glede vi kan fortelle at Ragnhild Lerø (f. 1981) er ansatt som ny daglig leder i Oslo Sanitetsforening.

Ragnhild har solide faglige kvalifikasjoner for stillingen som daglig leder hos oss, med en master i sosiologi fra Universitetet i Oslo, videreutdanning i veiledningsfaget, samt en påbegynt master i Organisasjon og ledelse fra NTNU. Hun har i tillegg tung bakgrunn fra frivillig sektor med blant annet over ti år som økonomi og administrasjonssjef i Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), som administrativ leder for Kirkens Nødhjelp ungdomsorganisasjon Changemaker, og som ungdomskonsulent for Norsk Folkehjelp.

Ragnhild representerer den sterke kombinasjonen som vi ønsket oss til stillingen, med solid formell faglig bakgrunn, tung kompetanse på personalledelse, og også lang erfaring med daglig drift og administrasjon av ideell virksomhet. Hun er i dag virksomhetsleder for Helsesenteret for papirløse i Oslo, Kirkens Bymisjon/Røde Kors.

Ragnhild begynner i stillingen 1. februar 2024. Vi gleder oss stort over å kunne ønske henne hjertelig velkommen til oss i Oslo Sanitetsforening!

Befaring scaled

Fra høyre: Byggmester Emil Horgen, leder for Tøyenhelsa Espen Patsis, Ragnhild Lerø, og styremedlemmer i OSF Sanna Emtinger, Hanan Abdelrahman og Berit Solberg-Olsen på befaring på Kvinnehelsehuset

 

kvinnehels

Vi søker prosjektleder til Kvinnehelsehuset!

Oslo Sanitetsforening søker nå en engasjert prosjektleder til å lede etableringen av hovedstadens første Kvinnehelsehus på Tøyen innen første halvår av 2024.

Hva går jobben ut på?
I samarbeid med Bydel Gamle Oslo og som en del av Oslo kommunes satsing på lavterskeltilbud til familier, blir du en sentral aktør i etableringen av Kvinnehelsehuset. Huset skal være et sted med supplerende lavterskel helse- og veiledningstilbud, samt frivillige aktiviteter som styrker kvinners helse, livskvalitet, og nettverk. Det er allerede etablert Kvinnehelsehus i Bergen, Drammen, og Kristiansand.

Dine ansvarsområder:
Som prosjektleder blir du bindeleddet mellom interne aktører og husets ansikt utad. Du vil representere sanitetskvinnenes vertskap i det nye huset, og arbeidet innebærer tett samarbeid med lokale sanitetsforeninger, nasjonal prosjektgruppe, andre organisasjoner, kommune og veilednings- og helsetjeneste.

Hvem søker vi?
Vi søker etter deg er opptatt av kvinnehelse, samarbeid og prosjektarbeid. Det er en fordel om du har erfaring med organisasjonsarbeid eller frivillig arbeid, og om du er flerspråklig.

Trykk her for å lese mer om stillingen.