Bilde: Justyna Skowronek

100 Faces of Embroidery – Et sammenknyttende kunstprosjekt

Sammen med Justyna Skowronek og Plants on People inviterer vi 100 kvinner med ulik bakgrunn og nasjonalitet til å delta i en unik kunstnerisk prosjekt. Prosjektet er kalt «100 Faces of Embroidery».

100 Faces of Embroidery er et samarbeidsprosjekt som samler 100 kvinner med ulik bakgrunn og nasjonalitet for å skape et felles kunstverk. Deltakerne vil delta på workshops i broderi og bli oppmuntret til å finne sine favorittfarger og -former og uttrykke seg kreativt. Prosjektet vil omfatte øvelser i tegning, fargesammensetning, læring om ulike materialer og broderiteknikker.

Målet med prosjektet er å skape et samarbeidsteppe på ca. 4 x 2 m av 100 broderibiter. 4 x 2 m, laget av 100 stoffbiter som er sydd sammen. Hver del skal håndbroderes av en kvinne med et fantasifullt portrett: omrisset av et ansikt med en krone av planter. Hver deltaker som arbeider med sitt verk, vil utforske hva som passer henne best og lære seg en ny, verdifull og bevisst ferdighet.

Etter en lang periode med nedstengninger og dramatiske hendelser rundt om i verden forstår vi at det er behov for å skape et fellesskap og knytte kvinner sammen på en unik måte. Vi trenger å være nær hverandre, lære og skape ting sammen, akkurat som våre forfedre en gang gjorde. Når vi samarbeider, bygger vi en plattform for å vokse og integrere oss selv og hverandre. Denne plattformen inviterer til tro, aksept av virkeligheten og skaper en følelse av tilhørighet.

 

HVORFOR BRODERI?

Å brodere er som å skrive våre egne historier med en tråd.
Som kvinner har vi en mektig, kreativ kraft i oss, og vi inviterer deg til å utforske denne kraften gjennom broderi. Dette tradisjonelle håndverket lærer oss tålmodighet, varsomhet og nærhet til oss selv. Det er som et malt møte med våre tanker og drømmer tredd inn i et stoff. Vi underviser med en moderne tilnærming, med fokus på fremgang, ikke perfeksjonisme.

Det er en kunstner, en kvinne og et menneske bak hvert eneste verk. Med dette prosjektet ønsker vi å vise at kunsten, kunstneren og hvert broderi har et ansikt. Hver broderimaker har sin egen personlighet, og selv om de er like, selv om det finnes hundrevis av lignende skapere, setter hver og en av dem sitt eget preg på kreasjonen.
Prosjektet viser en unik forening av kvinner, planter og kreativitet. I generasjoner har kvinner samlet planter som mat, tekstilpigmenter og medisin. Det endelige verket skal vise kvinners unike bånd til naturen.

 

SLIK BLIR DET GJENNOMFØRT og hvordan du melder deg på
Vi holder workshops i grupper på 12 deltakere fra september til november.
Du kan registrere deg ved å klikke på denne lenken. Velg alle datoene som passer deg – hvis ikke, i hvert fall én du er sikker på. Du vil delta i 2 separate økter på 3,5 timer hver.
Du får tilgang til alt nødvendig materiale. Det vil bli opprettet en nettbasert Facebook-gruppe der alle deltakerne kan dele sine arbeidserfaringer og skape et fellesskap rundt prosjektet.
Workshopene vil bli holdt på norsk og engelsk samtidig.

 

Når du er ferdig med å brodere, vil vi be deg om å dele ut det du har laget, som vil bli brukt til å sy gobelinen. Dette blir ditt unike bidrag til å skape et felles kunstverk.

Prosjektet avsluttes med en vernissage i desember, som du blir invitert til å delta på. Sammen vil vi snakke om hva som har skjedd og oppleve det ferdige lerretet.

 

Når og hvor?
Møtene holdes på Smestad, Solskinnsveien 12 i Oslo Sanitetsforening.
Det blir 8 workshops:

 • 16.09 ->kl. 11:00 – 14:30 + 16:00 – 19:30 – FULLTEGNET
 • 21.10 -> kl. 11:00 – 14:30 + 16:00 – 19:30 – FULLTEGNET
 • 11.11 ->  kl. 11:00 – 14:30 + 16:00 – 19:30
 • 25.11 -> kl. 11:00 – 14:30 + 16:00 – 19:30
 • 2.12 ->   kl. 11:00-18:00
  Finale og åpen dag! Dette er siste dag for å ta portrett og levere tilbake broderiet du har jobbet med. Hvis du ikke har vært, er du også velkommen til å komme og se hva vi har jobbet med gjennom høsten.
 • 16.12 -> kl. 13:00-16:00
  Finale og Vernissage.
  Ta gjerne med en venn eller to og se på alle de flotte broderiene som deltakerne av workshopene har jobbet med.Varigheten av hele prosjektet: 4 måneder.
  Kunsverket skal utvides i 2024- mer informasjon kommer.

Samarbeidspartnere: Plants on People Justyna Skowronek org nummer 826 526 882.
Facebook: Plants on People
Instagram : @plantsonpeople
Nettside: plantsonpeople.art

Hvis du har spørsmål, kan du kontakte Justyna fra Plants on People på plantsonpeople@gmail.com eller Goke Bressers på goke.bressers@osf.no.

Kom og bli med på en hyggelig stund i naturens og kreativitetens tegn!

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Må jeg ha erfaring med brodering?
Du trenger ingen broderierfaring – vi lærer deg alt det grunnleggende. Hvis du har det – det er flott! Du kan eksperimentere med nye farger og oppleve komforten i en gruppe. Hvis du har brodert litt som barn og har dårlige minner om det, inviterer vi deg til å bli med enda mer! Med vår avslappede tilnærming hjelper vi deg med å gjenoppdage broderi som en verdifull hobby.

Hva skjer med det ferdige kunstverket?
Kunstverket vil reise rundt mellom organisasjoner og institusjoner for å inspirere andre til å bli med på de påfølgende utgavene. Det vil også bli stilt ut under ulike arrangementer i regi av Oslo Sanitetsforening og Plants on People. En dag kan det hende at du tilfeldigvis finner det hengende i et lokale som tilhører en organisasjon som støtter kvinner, eller et annet kreativt sted som et bibliotek eller et kontorfellesskap.

Hva får du ut av dette programmet?

 • Broderikunnskap om ulike verktøy og broderisømmer.
 • Tilgang til de beste materialene og mulighet til å eksperimentere med dem
 • Verdifull tid tilbrakt sammen med andre kvinner over et oppmerksomt håndverk
 • En støttende lærer og et hjelpsomt fellesskap rundt prosjektet
 • Uforglemmelige minner fra samarbeidet om et kunstverk