Intro

Jentekveld med Sisterhood

Det er tirsdag 12. september. Klokken nærmer seg seks på kvelden, og fra Solskinnsveien 12 kan du høre musikk og latter. Det lukter popcorn og sjokoladekake i stuen, og rundt bordene sitter det 30 forventningsfulle jenter. Det er introkveld for Sisterhood – og oppmøtet er over all forventning.

Oslo Sanitetsforening har siden 2012 drevet Sisterhood i Solskinnsveien. Dette er et fritidstilbud for ungdomsskolejenter fra skolene Ris, Hovseter og Majorstuen. I år er det 8. klasse jentene sin tur til å få være med. Sammen med gruppelederne Susanne Nygård og Sandra Safonova skal 12 jenter møtes hver tirsdag over et skoleår. Her skal det males, det blir yoga, matlaging, photoshoot, spillkvelder, kinobesøk, overnatting – og ikke minst, samtaler om ting som opptar ungdommene.

Sisterhood er et fristed, der jentene kan senke skuldrene. Vi har fokus på at vi skal være respektfulle og rause med hverandre, og at man er velkommen akkurat som man er. På Sisterhood stilles det ingen krav, og det forventes ikke at man skal prestere på noen som helst måte.

Tirsdag 19. september inntar årets Sisterhood-gruppe jenteloftet vårt for aller første gang. Vi ser frem til å treffe dem – og ønsker dem alle sammen hjertelig velkommen til oss.

intro 2 e1505283520111
intro 1