willy1

Inspirert etter vårt nylige medlemsmøte!

Denne uken hadde vi medlemsmøte, som var en fantastisk samling der vi presenterte kjerneelementene i Oslo Sanitetsforening. Kvelden var også en anledning til å feire fellesskapet vårt og ønske både nye og erfarne medlemmer velkommen i vårt varme og inkluderende miljø.

Vi startet kvelden med å samles rundt et måltid, hvor erfarne medlemmer og nye ansikter delte bord og samtaler. Daglig leder, Goke Bressers ønsket alle tilstede velkommen. Og med entusiasme og engasjement tok hun oss med på en reise gjennom Oslo Sanitetsforenings historie, hvor hun blant annet fortalte om grunnleggeren Fredrikke Marie Qvam. Til slutt ga hun et innblikk i hva vi gjør i dag.

MicrosoftTeams image 7

Til middag under møtet ble det servert hjemmelagd lasagne.

Medlemmene fikk også en introduksjon til de ansatte. Fra helsefremmende aktiviteter til tilbud som fokuserer på omsorg, har vi et bredt spekter av tilbud for målgruppene våre. Her er det også viktig å nevne at det er de frivillige som er grunnmuren i vår forening, og deres engasjement og dedikasjon er det som driver våre tilbud og aktiviteter.

Frivillighetens betydning: Birgitte Brekke fra Frivillighet Norge setter det i perspektiv.

Et høydepunkt på møtet var Birgitte Brekkes engasjerende presentasjon fra Frivillighet Norge. Hun fortalte om sitt siste besøk i Solskinnsveien. Og vi fant fort ut av at det var i forbindelse med utdelingen av Frivillighetsprisen for Oslo i 2013 til våre engasjerte frivillige, Marit og Willy.

Birgitte delte innsikter som fikk oss til å reflektere over den enorme betydningen av frivillig sektor i vårt samfunn. Og illustrerte hvordan Norge ville ha sett ut uten de utallige frivillige bidragene som berører og forbedrer så mange liv. Det var en påminnelse om kraften som frivillige besitter og evnen til å skape en varig og positiv endring.

birgitte brekke

Birgitte og Willy som mimrer til deres siste møte i 2013.

Home-Start koordinator Ellen Margrethe: Hjelp til 53 familier og en gripende samtale med Willy.

Etterfulgt av Birgittes inspirerende presentasjon fikk vi gleden av å høre fra Ellen Margrethe, som er koordinator for Home-Start. Hun fortalte om det betydningsfulle arbeidet vi gjør for å gi støtte til familier i vanskeligheter. Det var rørende å høre om de 53 familier Oslo Sanitetsforeningen har vært i kontakt med og hjulpet i 2022. Men det var også da hun introduserte Willy, en frivillig som har dedikert over 20 år av sitt liv til å være der for andre, at stemningen i rommet nådde nye høyder.

Willys fortellinger og erfaringer var rørende og tankevekkende. En minneverdig øyeblikk han trakk frem var et møte med en muslimsk enslig mor som ga ham en klem da de først møttes. Dette øyeblikket symboliserte takknemligheten og betydningen av den trygge voksenkontakten Home-Start familiekontakten tilbyr gjennom sine tjenester.

En spesiell takk går også til våre medlemmer som modig delte sine personlige historier og erfaringer. Vi er stolte over det sterke fellesskapet vi har bygget sammen.

tilbakemeldinger

Solvår deler om sine erfaringer som medlem i Oslo Sanitetsforening.

Mot slutten av møtet ble ordet gitt til flere av medlemmene, som delte sine egne personlige opplevelser og refleksjoner. Det var en betydningsfull opplevelse å høre deres stemmer og se mangfoldet i vårt fellesskap.

Medlemsmøtet var ikke bare en anledning til å presentere og informere, det var også en mulighet til å utveksle tanker, ideer om hvordan foreningen skal se ut fremover. Vi er takknemlige for alle de verdifulle tilbakemeldingene vi mottok fra våre medlemmer om hvordan vi kan jobbe for å bli bedre.

Takk til hver og en av dere for deres innsats og engasjement. Sammen er vi Oslo Sanitetsforening!