Home-Start Familiekurs starter 1.september – og vi trenger deg som er glad i barn!

Home-Start Familiekontakten er et program for småbarnsfamilier som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen en periode. Familiekontaktene er frivillige som er glade i barn og familier, og ønsker å bidra for at noen andres hverdag skal bli litt lettere. Familien får besøk mellom 2-4 timer i uken av en fast familiekontakt i inntil 6 måneder. Oppgavene til familiekontakten kan være trilletur med babyer, lek og aktiviteter med barn, hjelp til stell og mye annet. Det er familien som bestemmer hva de trenger hjelp til.

For å bli familiekontakt trenger man å være glad i barn og familier, og være lysten på å gjøre noe meningsfylt for andre. Det settes ingen faglige krav til familiekontakten, det handler om å være et medmenneske i en tøff periode. Familiekontakten får et oppstartskurs på 8 temakvelder for å være best mulig forberedt. Koordinator holder tett kontakt med den frivillige og familien underveis.

Som familiekontakt får du: 

  • Leke med barn
  • Delta i meningsfylt aktivitet
  • Hjelpe noen som trenger det
  • Veiledning og oppfølging
  • Tilbud om spennende temakvelder
  • Bli kjent med andre frivillige

 

Ønsker du flere opplysninger? Ta kontakt med vår koordinator Silje Solberg Tveit eller Ellen Margrethe på telefon 23 22 21 13/14 for en hyggelig prat, eller på e-post: silje.solberg-tveit@osf.no/ellen.margrethe@osf.no.

Mer opplysninger om Home-Start Familiekontakten finner du på www.home-start-norge.no