En vellykket kveld

Gjennom vårt arbeid med integreringsprosjektet «Mat & Identitet» i 2013 samlet vi forskjellig mat fra kulturer over hele verden på et og samme kjøkken. Statistikken var imponerende. Så mange som 102 forskjellige kvinner fra 34 ulike land deltok på de til sammen 12 prosjektkveldene som ble arrangert. Både Gabon, Polen, Russland, Chile var blant de mange representerte landene. Kvinnene vist hverandre noen av sine mest kjente retter fra hjemlandet sitt, og gjennom hele denne prosjektperioden ble det delt tips og ideer om forskjellig matlaging, med fokus på ernæring, språk og kultur.

Forrige onsdag var det endelig duket for et tilbakeblikk på fjorårets vellykkede integreringsprosjektet, ledet av Tanja Buan. Sammen med ernæringsfysiolog Heidi Birkelund tok Buan oss med på en inspirerende og lærerik erfaringsutveksling denne kvelden, etterfulgt av velsmakende mat inspirert av matretter som vi ble kjent med underveis i prosjektet. I alt 50 stykker dukket opp i Solskinnsveien 12 denne kvelden – og vi ønsker nå å takke dere alle sammen for en svært vellykket kveld!

Som en del av vårt integreringsprosjekt ble det utgitt et oppskriftshefte «Mat & Identitet – Verdens mat på 12 kvelder». Nysgjerrig? Heftet fås gratis ved henvendelse til OSF.

DSC_3421

Ernæringsfysiolog Heidi Birkelund

DSC_3428
Et fargerikt måltid