4W7A8771 copy 2

Møt vår nye koordinator!

Oslo Sanitetsforening (OSF) har nyleg ønska Lena Fossen velkomen som ny koordinator! Med brei erfaring innan sosialt arbeid og ein sterk fagleg bakgrunn, ser ho fram til å bidra til det viktige arbeidet OSF gjer for kvinner i Oslo. Lena skal vikariere for Guro Dragset, som no går ut i permisjon. 

Frå sosialt arbeid til sosial innovasjon 

Lena har ein solid utdanningsbakgrunn som sosionom, med bachelor i pedagogikk og master i rådgjevingsvitskap. Ho har fleire års erfaring innan rus- og psykiatrifeltet, noko som har forma hennar interesse for sosial endring og utvikling. I 2023 fekk ho høve til å arbeide med sosial innovasjon og entreprenørskap, som ho trekk fram som ein viktig faktor for valet av yrkesretning vidare. 

– Det viktige arbeidet OSF gjer, og no saman med Kvinnehelsehus Oslo, er kjempesentralt for å finne nye og kreative løysingar på dei samfunnsutfordringane vi står ovanfor, seier Lena. 

Gler seg til å bidra 4W7A8776 copy 2

I si nye rolle vil Lena koordinere fleire av OSF sine sentrale prosjekt, som Ressursvenn, NORA, Lesevenn og Motherhood – mor i nytt land. Ho ser fram til å jobbe tett med frivillige og bidra til å skape ein meiningsfull kvardag for deltakarane i desse aktivitetane. 

– Eg gler meg til å samarbeide med engasjerte frivillige og sjå korleis vi saman kan utgjere ein positiv forskjell i liva til andre. Det blir òg spennande å vere med på utviklinga av Kvinnehelsehus Oslo på Tøyen, fortel ho. 

Kvifor Oslo Sanitetsforening? 

Når vi spør kva som tiltrekk Lena ved OSF, er svaret klart: 

– Kva er det som ikkje tiltrekker ein til Oslo Sanitetsforening? Før eg søkte, hadde eg lite kjennskap til foreininga, men eit lite googlesøk gav raskt meirsmak. OSF sine aktivitetar og tilbod må opplevast for å forstå kor viktig dette arbeidet er. Det å møte menneska som er ein del av aktivitetane, har vist meg kor stort og givande dette arbeidet er, seier Lena. 

Ho meiner det er vanskeleg å velje ut eitt spesifikt prosjekt ho ser mest fram til, men peiker på at alle aktivitetane gir moglegheit til å møte menneske og bidra til å gjere ein positiv forskjell. 

– Å sjå resultata av innsatsen og kor mykje kvar enkelt frivillig betyr for mange, er ein stor motivasjonsfaktor for meg, avsluttar ho. 

Vi i OSF er glade for å ha fått ein så engasjert og dyktig medarbeidar som Lena Fossen på laget, og vi ser fram til å sjå korleis ho vil bidra til å styrke vårt arbeid framover! 

 

CQ5A1421

Offisiell åpning av Tøyenhelsa – Et viktig steg for kvinnehelse

Denne uken deltok Kvinnehelsehus Oslo t i åpningen av Tøyenhelsa H32 på Tøyen torg. Samlokaliseringen av viktige helsetjenester under samme tak markerte et betydningsfullt steg for kvinnehelse i Oslo. For Kvinnehelsehus Oslo har det vært en stor milepæl å bli en del av dette initiativet, som gjør det mulig for oss å nå enda flere kvinner i byen med våre tilbud.

Av Oslo Sanitetsforening / Foto: Olav Helland

Kvinnehelsehus Oslo – Oslos første kvinnehelsehus

Kvinnehelsehus Oslo er det første kvinnehelsehuset i byen og det fjerde på landsbasis. Vi tilbyr et trygt rom hvor kvinner kan få støtte, kunnskap og nettverk. Gjennom dialog med kvinner i Oslo har vi tilpasset våre tjenester etter hva de selv har uttrykt at de trenger.

Som Elisabeth Dahl Hansen, avdelingsleder i Norske Kvinners Sanitetsforening, sa under åpningen:
«Vi i Norske Kvinners Sanitetsforening ønsker å takke for initiativet, for samarbeidet og for at bydelen har sett potensialet i å samarbeide tett med en frivillig aktør for å gi Oslos kvinner et unikt tilbud, som kan utfylle byens og bydelens tjenester.»

Kvinnehelsehus Oslo har vært åpent siden april. Les mer om åpningen og besøket av H.M. Dronningen her.

En sterk start

Siden åpningen i april har Kvinnehelsehus Oslo hatt over 200 besøkende hver måned. Dette viser behovet for et dedikert sted for kvinnehelse i Oslo, og vi ser frem til å videreutvikle tilbudet i samarbeid med Tøyenhelsa og Oslo Kommune.

Samarbeidet på tvers av tjenestene her på Tøyenhelsa gir oss en unik mulighet til å skape helhetlige og styrkende tilbud.