IMG 0834 1

Ny behandlingsstol fra Oslo Sanitetsforening gir bedre forhold for gravide og jordmødre på Ullevål

En etterlengtet gave fra Oslo Sanitetsforening Venners Fond har gitt svangerskapspoliklinikken på Ullevål et viktig løft. Med donasjonen kunne klinikken kjøpe en ny behandlingsstol, noe som allerede har hatt stor betydning både for de gravide som behandles og jordmødrene som jobber der. 

Av Oslo Sanitetsforening  

Fra utslitte stoler til moderne komfort og effektivitet 

Den nye behandlingsstolen har raskt blitt en viktig del av hverdagen på Norges største svangerskapspoliklinikk, som utfører rundt 300 CTG-registreringer i måneden. Tidligere var det gamle TV-stuestoler fra 1980-tallet som var i bruk, noe som ga både gravide og jordmødre utfordringer. De gamle stolene var utslitt og ustabile, og flere jordmødre slet med ryggproblemer på grunn av ergonomisk dårlige arbeidsforhold. 

— Vi er så utrolig takknemlige for denne gaven. Stolen er ikke bare komfortabel og trygg for de gravide, men den har også gjort hverdagen lettere for oss jordmødre, sier enhetsleder Karin Falk Jørgensen. — Nå kan vi raskt og enkelt heve og senke stolen, noe som gjør CTG-undersøkelser mer effektive og mindre belastende. Det har vært en stor forbedring for alle. 

Den nye stolen er både ergonomisk utformet og lett å manøvrere, med hjul som gjør det enklere å transportere pasienter ved akutte situasjoner. Dette er spesielt viktig når kvinner må overføres til fødeavdelingen eller operasjonsstuen.

Les mer om Oslo Sanitetsforenings fond her.

Forbedret arbeidsmiljøet for jordmødrene

IMG 0845 1

— Tidligere måtte vi nærmest løfte høygravide kvinner ut av stolene, men nå kan vi trille dem rett av gårde. Det sparer tid i akutte situasjoner og gjør alt tryggere og mer effektivt, sier Kristin Næss Andresen, som er en av jordmødrene på avdelingen.  

For de gravide har stolen også gjort behandlingen mer komfortabel. Den gir bedre støtte, noe som gjør det lettere å få god hjerteaksjon fra babyene under CTG-undersøkelser. Kvinnene kan selv justere stolen slik at de sitter eller ligger i den posisjonen som er mest behagelig for dem. 

— Det er en verden av forskjell, sier jordmor Kristin Næss Andresen entusiastisk. — Tidligere satt de gravide så lavt at det var tungt for oss å jobbe. Nå kan vi enkelt tilpasse stolen slik at vi kan jobbe i en ergonomisk riktig stilling, noe som er en stor lettelse for oss som tilbringer mange timer i disse undersøkelsene. 

Ullevål sykehus hadde opprinnelig bare midler til to nye stoler, til tross for at det var behov for tre. Takket være donasjonen fra Oslo Sanitetsforening Venners Fond kunne klinikken kjøpe den tredje stolen, som har vist seg å være uvurderlig. 

— Vi har veldig stramme budsjetter på sykehuset, så denne støtten fra Oslo Sanitetsforening Venners Fond har virkelig gjort en forskjell. Vi er utrolig takknemlige, sier Jørgensen. 

 

Brusetkollen e1404113799943

Brusetkollen AS søker mannlige styremedlemmer

På bakgrunn av lovendring om 40 % kjønnsrepresentasjon i styrer søker Oslo Sanitetsforening etter to kompetente, mannlige styremedlemmer til styreverv ved OSF Brusetkollen AS.

Oslo Sanitetsforening Brusetkollen AS er en ideell virksomhet under Oslo Sanitetsforening, og er en stor og viktig leverandør av barnevernstjenester til det offentlige. Brusetkollen driver barnevernsinstitusjon, spesialiserte fosterhjemstjenester, hjelpetiltak inn i familier og ettervern/hybeltrening. Hoveddelen av virksomheten er i Asker, Otto Valstads vei 70, se www.brusetkollen.no.

Vi ønsker to engasjerte mannlige styremedlemmer som kan bidra til å styrke driften av OSF Brusetkollen. Oppstart januar 2025.

Aktuelle erfaringer/kompetanse:

• Styreerfaring

• Kompetanse på barn og/eller barnevern

• Økonomikompetanse

• Erfaring med institusjonsdrift

• Offentlige anskaffelser og/eller innkjøpskompetanse

For spørsmål om vervet, ta kontakt med styreleder i Oslo Sanitetsforening, Maria Lundberg, tlf: 930 93 889, eller nestleder May Cecilie Lossius, tlf: 922 62 996. Ved spørsmål om virksomheten, ta kontakt med institusjonssjef Elin Flatebø, tlf: 41421372, elin.flatebo@brusetkollen.no

Du melder din interesse ved å sende en e-post til maria.lundberg@osf.no med en kort beskrivelse av relevant erfaring, CV, samt kontaktinformasjon. Som styremedlem kan du ikke være tilsatt, eller ha verv, i privat virksomhet som har tilsvarende tjenestetilbud som OSF Brusetkollen.

Frist: Snarest, men senest 27. oktober

Lena Fossen

Vi søker deltakere til Motherhood – mor i nytt land!

Er du mor og har nylig flyttet til Norge? Nå kan du bli med på Motherhood – mor i nytt land, et gratis refleksjons- og veiledningsprogram for innvandrerkvinner. Her kan du møte andre mødre, dele erfaringer og få støtte i foreldrerollen. Oppstart er 21. oktober, og vi søker nye deltakere!

Hva er Motherhood – mor i nytt land?

Motherhood er et lavterskeltilbud der du møter andre kvinner som oppdrar barn i Norge. Gjennom åtte samlinger får du mulighet til å dele erfaringer, snakke om utfordringer og reflektere rundt det å være mor i et nytt land. Frivillige gruppeledere vil lede samtalene og gi deg verktøy som gjør deg tryggere i din rolle som mor.

Dette snakker vi om i samlingene:

  • Barns utvikling og oppdragelse
  • Grensesetting og hvordan samarbeide med skoler og andre offentlige tjenester
  • Dine rettigheter som mor i Norge

Koordinator Lena Fossen forklarer hvorfor programmet er viktig:
– Mange innvandrermødre føler seg ofte alene i møte med et nytt samfunn. I Motherhood får de et fellesskap og støtte fra andre som har lignende erfaringer, sier hun.

Lena Fossen

Koordinator for Motherhood – mor i nytt land, Lena Fossen, ønsker nye deltakere velkommen og oppfordrer til å spre ordet om tilbudet.

Hvorfor bli med?

Gjennom Motherhood blir du kjent med andre mødre som deler dine erfaringer. Du får hjelp til å forstå det norske systemet og støtte til å håndtere utfordringene som følger med å oppdra barn i et nyttland.

– Dette programmet gir mødrene en trygg arena hvor de kan snakke fritt, stille spørsmål og få støtte i foreldrerollen, sier koordinator Lena Fossen.

Praktisk informasjon:

  • Oppstart: 28. oktober
  • Antall samlinger: 8
  • Pris: Gratis
  • Mulighet for barnepass

Meld deg på nå!

Er du interessert i å delta? Send oss en e-post på lena.fossen@osf.no for mer informasjon og påmelding. Vi gleder oss til å høre fra deg!

 

4W7A8771 copy 2

Møt vår nye koordinator!

Oslo Sanitetsforening (OSF) har nyleg ønska Lena Fossen velkomen som ny koordinator! Med brei erfaring innan sosialt arbeid og ein sterk fagleg bakgrunn, ser ho fram til å bidra til det viktige arbeidet OSF gjer for kvinner i Oslo. Lena skal vikariere for Guro Dragset, som no går ut i permisjon. 

Frå sosialt arbeid til sosial innovasjon 

Lena har ein solid utdanningsbakgrunn som sosionom, med bachelor i pedagogikk og master i rådgjevingsvitskap. Ho har fleire års erfaring innan rus- og psykiatrifeltet, noko som har forma hennar interesse for sosial endring og utvikling. I 2023 fekk ho høve til å arbeide med sosial innovasjon og entreprenørskap, som ho trekk fram som ein viktig faktor for valet av yrkesretning vidare. 

– Det viktige arbeidet OSF gjer, og no saman med Kvinnehelsehus Oslo, er kjempesentralt for å finne nye og kreative løysingar på dei samfunnsutfordringane vi står ovanfor, seier Lena. 

Gler seg til å bidra 4W7A8776 copy 2

I si nye rolle vil Lena koordinere fleire av OSF sine sentrale prosjekt, som Ressursvenn, NORA, Lesevenn og Motherhood – mor i nytt land. Ho ser fram til å jobbe tett med frivillige og bidra til å skape ein meiningsfull kvardag for deltakarane i desse aktivitetane. 

– Eg gler meg til å samarbeide med engasjerte frivillige og sjå korleis vi saman kan utgjere ein positiv forskjell i liva til andre. Det blir òg spennande å vere med på utviklinga av Kvinnehelsehus Oslo på Tøyen, fortel ho. 

Kvifor Oslo Sanitetsforening? 

Når vi spør kva som tiltrekk Lena ved OSF, er svaret klart: 

– Kva er det som ikkje tiltrekker ein til Oslo Sanitetsforening? Før eg søkte, hadde eg lite kjennskap til foreininga, men eit lite googlesøk gav raskt meirsmak. OSF sine aktivitetar og tilbod må opplevast for å forstå kor viktig dette arbeidet er. Det å møte menneska som er ein del av aktivitetane, har vist meg kor stort og givande dette arbeidet er, seier Lena. 

Ho meiner det er vanskeleg å velje ut eitt spesifikt prosjekt ho ser mest fram til, men peiker på at alle aktivitetane gir moglegheit til å møte menneske og bidra til å gjere ein positiv forskjell. 

– Å sjå resultata av innsatsen og kor mykje kvar enkelt frivillig betyr for mange, er ein stor motivasjonsfaktor for meg, avsluttar ho. 

Vi i OSF er glade for å ha fått ein så engasjert og dyktig medarbeidar som Lena Fossen på laget, og vi ser fram til å sjå korleis ho vil bidra til å styrke vårt arbeid framover! 

 

CQ5A1421

Offisiell åpning av Tøyenhelsa – Et viktig steg for kvinnehelse

Denne uken deltok Kvinnehelsehus Oslo t i åpningen av Tøyenhelsa H32 på Tøyen torg. Samlokaliseringen av viktige helsetjenester under samme tak markerte et betydningsfullt steg for kvinnehelse i Oslo. For Kvinnehelsehus Oslo har det vært en stor milepæl å bli en del av dette initiativet, som gjør det mulig for oss å nå enda flere kvinner i byen med våre tilbud.

Av Oslo Sanitetsforening / Foto: Olav Helland

Kvinnehelsehus Oslo – Oslos første kvinnehelsehus

Kvinnehelsehus Oslo er det første kvinnehelsehuset i byen og det fjerde på landsbasis. Vi tilbyr et trygt rom hvor kvinner kan få støtte, kunnskap og nettverk. Gjennom dialog med kvinner i Oslo har vi tilpasset våre tjenester etter hva de selv har uttrykt at de trenger.

Som Elisabeth Dahl Hansen, avdelingsleder i Norske Kvinners Sanitetsforening, sa under åpningen:
«Vi i Norske Kvinners Sanitetsforening ønsker å takke for initiativet, for samarbeidet og for at bydelen har sett potensialet i å samarbeide tett med en frivillig aktør for å gi Oslos kvinner et unikt tilbud, som kan utfylle byens og bydelens tjenester.»

Kvinnehelsehus Oslo har vært åpent siden april. Les mer om åpningen og besøket av H.M. Dronningen her.

En sterk start

Siden åpningen i april har Kvinnehelsehus Oslo hatt over 200 besøkende hver måned. Dette viser behovet for et dedikert sted for kvinnehelse i Oslo, og vi ser frem til å videreutvikle tilbudet i samarbeid med Tøyenhelsa og Oslo Kommune.

Samarbeidet på tvers av tjenestene her på Tøyenhelsa gir oss en unik mulighet til å skape helhetlige og styrkende tilbud.