IMG 0579

Kvinnehelsehus Oslo styrker innsatsen mot vold i nære relasjoner med NORA-gruppen

Vold i nære relasjoner er et økende samfunnsproblem, og mange kvinner opplever store utfordringer når de skal bryte ut av vanskelige relasjoner. Kvinnehelsehus Oslo tar dette på alvor og tilbyr et viktig møtepunkt for kvinner i slike situasjoner gjennom sitt NORA-prosjekt. 

NORA er en nettverksgruppe spesielt rettet mot kvinner som har stått eller står i vanskelige relasjonsbrudd. Gruppen møtes ukentlig og har som hovedmål å fremme livsmestring og sosial tilhørighet for deltakerne. NORA, som betyr «lys» på arabisk, symboliserer håpet og støtten som gruppen ønsker å gi deltakerne på veien mot en bedre fremtid. 

– Vi ser et stadig økende behov for støtte blant kvinner som opplever vold i nære relasjoner. Gjennom NORA ønsker vi å gi disse kvinnene verktøyene de trenger for å komme seg videre i livet, sier Guro Dragset, koordinator for NORA-gruppen. 

I tillegg til det sosiale samholdet, får kvinnene i NORA-gruppen mulighet til å delta på ulike aktiviteter, som turer og felles måltider, samt lytte til foredrag fra eksterne aktører som kan bidra til å styrke deres situasjon. Neste uke vil gruppen få besøk av en rådgiver fra Oslo Politidistrikt. Dette besøket vil gi deltakerne verdifull innsikt iblant annet prosessen rundt anmeldelse og straffesaker knyttet til vold i nære relasjoner, samt informasjon om rettigheter, sikkerhetstiltak og voldsoffererstatning. 

– Vi ser frem til å få besøk av politiet. For mange av kvinnene i gruppen kan det være en viktig del av prosessen med å få tilbake kontrollen over eget liv, sier Dragset. 

NORA-gruppen tilbyr en trygg arena hvor kvinner kan knytte nye bekjentskaper og dele erfaringer med andre i lignende situasjoner. For mange er dette et viktig steg på veien mot en normalisert hverdag etter brudd med partner, familie, sekt eller religion. Les mer om NORA her. 

Kvinnehelsehus Oslo og Oslo Sanitetsforening koordinerer også arbeidet med Ressursvenn, et tilbud der en frivillig kobles sammen med en voldsutsatt kvinne. Hovedmålet med Ressursvenner er at de frivillige skal være en støttespiller og et medmenneske for de voldsutsatte. Les mer om Ressursvenn her.

Ønsker du å bli med i NORA-gruppen?

Ønsker du å delta, eller få mer informasjon om NORA? Ta kontakt med koordinator Lena Fossen på e-post lena.fossen@osf.no. 

Kvinnehelsehus Oslo håper at flere kvinner som trenger støtte i vanskelige relasjonsbrudd vil benytte seg av tilbudet og oppleve den positive effekten av å være en del av NORA.