Motherhood gruppelederkurs

28aug(aug 28)10:0029(aug 29)15:00Motherhood gruppelederkurs10:00 - 15:00 (29)(GMT-11:00)

Detaljer

Vi inviterer nye gruppeledere til Motherhood kurs 28. – 29. august 2021 i Oslo.

«Motherhood – mor i nytt land» er vårt lavterskel veilednings- og re­fleksjonsprogram for innvandrerkvinner som oppdrar barn i Norge. N.K.S. kurser frivillige gruppeledere som tilrettelegger for at kvinner kan dele erfaringer og utfordringer i grupper, og reflektere rundt det å være mor i Norge.

I løpet av åtte samlinger snakker mødrene om barns utviklingsstadier, grensesetting og samarbeid med ulike instanser rundt barnet, m.m.. Målet er at kvinnene blir tryggere i sin rolle som mor i et nytt land, våger å være aktive i samfunnet og håndterer utfordringer rundt det å oppdra barn i et fremmed land så tidlig som mulig.

Før du melder deg på gruppelederkurs er det lurt å tenke gjennom om du er villig til å forplikte deg til å sette av minst tre timer ukentlig minst åtte ganger framover fra Motherhood starter opp i din forening. I tillegg bør du påregne noe ekstra tid til forberedelse og oppfølging underveis.

På gruppelederkurset lærer du blant annet om:

  • Grunnleggende prinsipper for å lede Motherhood-grupper i regi av N.K.S.
  • Hva barn og unge forteller om det å vokse opp med flere kulturer
  • Oppdragelse i kollektive vs. individualistiske samfunn og ofte rapporterte utfordringer fra innvandrerforeldre i Norge
  • Hvordan å bruke Motherhood-materialet
  • Tips til rekruttering og gjennomføring

Alle som går gjennom gruppelederkurset får kursbevis. Alle gruppeledere inviteres til samlinger for oppfriskning og erfaringsutveksling.

Interessert i å bli gruppeleder? Ta kontakt med Hildegunn Kutzsche på hildegunnkutzsche@gmail.com.

Meld deg på her.

Mer

Tid

28. august 2021 10:00 - 29. august 2021 15:00(GMT-11:00)