Kløvertur: Urban vandring langs Alnaelva ☘️ *Fulltegnet tur*

07sep12:0014:00Kløvertur: Urban vandring langs Alnaelva ☘️ *Fulltegnet tur*12:00 - 14:00(GMT-11:00)

Detaljer

Vi tar deg med på en herlig Kløvertur til høsten, langs nederste del av Alnaelva – Oslos skjulte perle, som vi mener fortjener samme status som fetter Akerselva!

Vi starter på Bryn stasjon og beveger oss ut av byens travle puls, mot det vakre Oslo Håndverksdestilleriet, som lager forfriskende gin og akevitt ved elvebredden. Deretter, med Alnaelva brusende mot oss, begynner vandringen i skog og gjennom svarte daler.

På veien passerer vi historiske steder som Joh. Petersens Lin- og bomullsvarefabrikker, som en gang var den største i Oslo. Underveis tar vi små avstikkere til elvebredden, hvor du kan nyte elvas brusende fjærer og kanskje spotte ørret i kulper, ifølge fiskeekspertene!

Vi trekker inn i urørte Svartdalsparken, et paradis midt i byen, med frodige planter, variert dyreliv og en urskog som fortjener all heder. Her tar vi en pause og besøker Kruttverket, en perle ved elvebredden!  På Kruttverket får vi utvikt mot elven og skogen, og får også sett noen av de unike badstuene. Der er det mulig å kjøpe seg en kopp med varm kaffe eller te. Eller nyte medbrakt.

På vei tilbake til byen, tar vi en avstikker til Kværnerbyen, et spennende område som vokser frem i det som en gang var et mørkt, skummelt dalføre. Gatene har fantastiske navn som Turbinveien, Freserveien, Smeltedigelen og Dreieskiva, som minner oss om Kværner Bruks storhetstid!

Varighet: ca 2 timer
Vanskelighetsgrad: Enkel☘️
Vi møtes utenfor Bryn Stasjon litt før kl. 12. Ta tog L1 til Bryn Stasjon eller tbane linje 1, og gå av ved Høyenhall stasjon og deretter gå 5 minutter til Bryn.

Påmelding gjøres ved å sende en SMS til turleder Kristin på 932 56 965.

 

Mer

Tid

7. september 2023 12:00 - 14:00(GMT-11:00)