En sommerhilsen fra foreningsleder, Maria Lundberg

Kjære medlemmer og frivillige i Oslo Sanitetsforening. Endelig er sommeren her! Etter to somre med pandemi som la en demper på mye av det de fleste av oss forbinder med denne årstiden, kan vi nå glede oss over alt som kommer med sommer, ferie og fri.

4B9A0208 copy 2

Sommer er for mange fylt av forventninger om gjensyn og opplevelser.  I min barndom var sommerens absolutte høydepunkt sommerferie hos bestemoren min i Alta i Finnmark. Bestemor Julie var en driftig kvinne med mye sosialt engasjement. Å ta vare på folk og bidra til fellesskapet var selve meningen med livet, for henne. Hun bakte, kokte, syltet, strikket, vevde og heklet til store og små anledninger. Hun var også aktiv i den lokale sanitetsforeningen. Jeg har så mange fine sommerminner av kjøreturer rundt omkring med bestemor i den lille folkevogna hennes, der det skulle leveres noen filleryer et sted, hjembakst og et glass rabarbrasyltetøy et annet, og kanskje utveksles siste nytt over en kopp kaffe et tredje sted.

Bestemor Julie hadde et stort hjerte for andre folk som hadde mindre enn henne selv, og hun ga av det hun så som sin overflod, ikke bare med stor glede men også med stort alvor. Å stille opp for andre var en grunnleggende verdi i hennes liv.

Bestemors engasjement og store omsorg for andre var og er et stort forbilde for meg. Jeg føler på hennes ånd og engasjement nå som jeg er så heldig å få være en del av styret i Oslo Sanitetsforening og på den måten bidra til at medmennesker som trenger det, fortsatt får hjelp og støtte til å mestre sin hverdag. 2022 er frivillighetens år, et år da vi setter viktigheten av de frivilliges bidrag på kartet. På vegne av styret og mine styrekolleger kan jeg med hånden på hjertet si at vi er utrolig stolte av det så viktige arbeidet som våre ansatte og de mange frivillige gjør.

Nytt og spesielt for oss denne våren er selvsagt aktivitetene for de ukrainske flyktningene, og det er imponerende at Oslo Sanitetsforening på så kort tid kunne møte ukrainske kvinner og barn med et tilbud, takket være frivillige. Uten dere er vi ingenting – så jeg håper du som medlem både vil bidra til å verve flere og også engasjere deg som frivillig. Vi trenger deg! Og husk at vi alltid er interessert i høre fra medlemmer og frivillige som har ideer og forslag til nye aktiviteter som kan være et bidrag til vårt humanitære arbeid for integrering, inkludering og mestring.

Når jeg skriver dette, har vi i Oslo opplevd en tragisk hendelse der flere mennesker natt til lørdag 25. juni ble skutt på og skadet, og to ble brutalt drept. På vegne av Oslo Sanitetsforening vil jeg utrykke vår dypeste medfølelse til alle pårørende og berørte i denne vonde situasjonen. Hendelsen minner oss om at utenforskap rammer mennesker i alle aldre, og at konsekvensene kan bli fatale for et helt samfunn. Utenforskap kan og må forebygges ved å skape flere arenaer der flere kan kjenne seg velkommen og inkludert. La oss jobbe sammen for at alle kan oppleve innenforskap!

Apropos ferie som står for døren: Husk også at dersom du kjenner noen som vil på tur i sommer men som ikke har råd til turutstyr, så har Oslo Sanitetsforening alt du trenger for å dra på tur, fra telt, hengekøye, liggerunderlag og sovepose, til tursekk og stormkjøkken. Utstyret kan hentes i vår lokaler på Smestad. Det er bare å ta kontakt med Ellen Margrethe på ellen.margrethe@osf.no.

Ta vare på hverandre og ha en riktig god sommer!

Beste hilsen Maria