Snart er det tid for fastelavnsverksted og salg av fastelavnsris!

Fastelaven MaritI februar hvert år samles sanitetskvinner over hele landet for å binde og selge ris. Inntektene av salget går til å bedre kvinners helse. I årets fastelavnskampanje ønsker vi å fortelle mer om tre hormonelt betingede og utbredte lidelser. De påvirker svært mange kvinner, men er likevel så lite kjente at vi kaller dem skjulte lidelser. De skjulte kvinnelidelsene er:

  • Premenstruell dysforisk lidelse (PMDD)
  • Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)
  • Overgangsalder

Det er på tide å opplyse om noen av de minst kjente lidelsene, men som likevel rammer mange og kan være alvorlige. Kjøp fastelavnsris og støtt vårt arbeid for å bedre kvinners helse!

 

Vi du være med å selge fastelavnsris?

fastelavnklem 524x350

Salg av fastelavnsris Foto: Marius Nyheim Kristoffersen

 

Vi har stort behov for frivillig som selge ris. Vi trenger selgere til risene, den 10. og 11. februar på Røa torg. Kl.11-17 fredag den 10. og kl.10-16 lørdag den 11.

Interesserte til salg kan sende mail til: pamelding@osf.no, så tar vi kontakt med dem.

Image 9Bli med å bind fastelavnsris på vårt årlige fastelavnsverksted!                                                                         

Hvert år arrangerer Oslo Sanitetsforening fastelavnsverksted, for å gjøre fjær og kvister om til hundrevis av fargerike fastelavnsris. Vi håper du vil være med på dette utrolig koselig og meningsfulle tradisjonsarbeidet! Det er åpent for alle og er også gøy for barn!  Tidene som er satt av til fastelavnsverksted foreløpig er:

  • Onsdag 1. februar er det risbinding i stua fra kl.10-13
  • Tirsdag 7. februar er det risbinding i stua fra Kl.10-13

Vi ser fortsatt på når det er mulig å ha risbinding på ettermiddag/kveldstid. Det kan hende at det kommer flere datoer etter hvert.