Fastelavnsris

I over 70 år har Sanitetskvinnene solgt ris for å få inntekter til lokalt samfunnsnyttige arbeid, og forskning på kvinnehelse og typiske kvinnesykdommer.

Hvert år arrangerer Oslo Sanitetsforening fastelavnsverksted, for å gjøre fjær og kvister om til hundrevis av fargerike fastelavnsris. Alle er hjertelig velkommen til å delta.

Fastelavnsriset koster 75 kroner.

Gjennom ditt kjøp bidrar du til å finansiere det frivillige arbeidet sanitetskvinnene gjør på ditt hjemsted og til nasjonale tiltak.

Maiblomsten

Kjøper du Maiblomsten støtter du Sanitetskvinnenes arbeid for barn og unge. Inntektene går til et bredt spekter av arbeid.  For å styrke barns språkutvikling og behov for voksenkontakt, tilbyr Sanitetskvinnene «Lesevenn» som er knyttet opp mot skolefritidsordningen eller det lokale biblioteket. I tillegg til å lese høyt for barn, gir frivillige Sanitetskvinner av sin tid og lager hjemmelaget skolefrokost, lærer bort håndarbeid og gir barn som har det vanskelig over tid en «drømmedag» med Min dag i dag.

Den store sommerfesten

Hvert år arrangerer Oslo Sanitetsforening en stor sommerfest i Solskinnsveien 12. Det er åpent for alle og det blir servert deilig mat fra hele verden. Her er det levende musikk og underholdning for barn og voksne. Arrangementet er gratis og alle fra 0 -100 er invitert. Her kommer det ofte naboer, frivillige, medlemmer, deltakere –  noe som skaper en ordentlig stemningsfull sommerfest!

Epledugnad

I Solskinnsveien 12 er vi så heldig å ha en stor hage med nydelig epletrær. De blomstrer så fint om våren og om høsten titter det frem en haug med saftige epler. Og disse kan vi ikke la falle til jorden og svinne hen. Derfor arrangerer vi epledugnad hvert år. Da samler vi store og små, alle som har lyst, til epledugnad.

Eplene plukkes og vi lager eplesyltetøy, eplechtutney, eplekake og tilslørte bondepiker! Bli med på verdens koseligste dugnadsdag 🙂

Julemarked

Hvert år arrangerer Oslo Sanitetsforening et koselig julemarked. Her kan du komme å drikke gløgg, spise kaker, få skikkelig julestemning og kjøpe nydelige julegaver til store og små, samtidig som du støtter prosjekter for foreningen.

Julemerker og julekalendere

I 1906 solgte sanitetsforeningen sitt første julemerke. Det fantes ikke julekort før den tid og julemerkene ble svært populære og salget spredte seg til store deler av verden. Forskjellige kunstnere har levert tegninger til merkene som har brakt tankene hen på jul. Det ble store inntekter av julemerkene og pengene ble blant annet brukt til bygge små hytter på Ekeberg for familier som var smittet av tuberkulose. Etterhvert ble det også laget nydelige julekalendere som selger godt den dag i dag. I dag går salget til forskning på kvinnesykdommer.

Støtt foreningens frivillige arbeid og kjøp fine julemerker eller julekalendere

Julemerker og julekalendere selges av OSF på foreningens møter i november og desember og på julemarkedet. Du kan også ta kontakt med oslo.sanitetsforening@osf.no  å bestille fra oktober. Ved å bruke merkene på juleposten eller kjøpe en kalender, støtter du aktuelle prosjekter for folkehelsen.