Barn og familie

Home-Start Familiekontakten er et frivillig tilbud til småbarnsfamilier med ulike utfordringer i hverdagen. Dette er et familiestøtteprogram hvor familiekontakter (frivillige) besøker familier med minst ett barn under skolealder i bydelene Frogner, St. Hanshaugen og Vestre Aker.

Integrering og inkludering

Kvinneprat på Tvers er en uformell møteplass hvor kvinner som er nye i Norge får snakke norsk, lære om det norske samfunnet, og dele erfaringer med norske kvinner. Dette er en spennende møteplass, hvor frivillige og deltakere lærer av hverandre.

Vold mot kvinner

Prosjektet «Ressursvenner – guider til ny giv» knytter kvinner ved Oslo krisesenter sammen med en frivillig venn i Oslo Sanitetsforening. Ressursguidene er frivillige som har tid til overs til å være en støttespiller i en sårbar og vanskelig periode.

Ungdom

Helt siden 2012 har OSF drevet Sisterhood – et tilbud for ungdomsskolejenter fra området Ris, Hovseter og Smestad. Sisterhood er en møteplass hvor en fast gruppe jenter møtes ukentlig, og har det hyggelig sammen. Sisterhood skal være med på å styrke jentenes selvtillit. Vennskap og respekt er noe vi er ekstra opptatt av. Les mer om Sisterhood her.

Cafe S

Café S er et tilbud til tidligere og nåværende Sisterhood-jenter, deres venninner, og andre interesserte ungdomsskolejenter. Dette er et fristed, hvor alle skal få være akkurat den de er! Vi har alltid et nytt og morsomt tema og/eller aktivitet på våre kafékvelder.

Soul Sisters

Å få en ”Soul Sister” innebærer at du får en «storesøster» – en trygg voksenperson som det er godt å snakke med om alt som opptar deg. ”Soul Sisters” er et gratis tilbud for tidligere og nåværende Sisterhood-jenter.

Kreativitet

Kreativ gruppe møtes annenhver tirsdag i Solskinnsveien 12 på Smestad for å lære noe nytt, eller å lære bort noe spennende. Her er alle velkomne: Menn, kvinner og barn! Til høsten går vi i gang med fotokurs og gitarkurs!

Venner på Tvers er en gruppe med frivillige som strikker tøy til premature barn. Her er det koselig stemning hvor man både kan være sosial, gjøre noe meningsfylt, og strikke i fellesskap.

Beredskapsgruppe

Omsorgsberedskapsgruppen er beredt til å yte omsorg i forbindelse med ulykker, kriser, katastrofer og ved pandemier. Viktige oppgaver er å stille med hus, mat og omsorg i en krisesituasjon og å bistå hjelpemannskap og helsepersonell ved større aksjoner eller hendelser.

Gjenbruk

Vi i Oslo Sanitetsforening synes gjenbruk er topp! Derfor har vi fått oss vår egen lille bruktbutikk på det koselige loftet i Solskinnsveien 12. Kjøp et plagg til 20 kr, og legg gjerne igjen rene, fine og hele klær. Inntektene går til OSFs arbeid.